Grote cryptospelers lijken dip te kopen na SEC-rechtszaken tegen Binance en Coinbase

Het nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission Binance (en Coinbase) heeft aangeklaagd wegens meerdere vermeende schendingen van de effectenwetten van het land heeft de markt plots op zijn kop gezet. Sommige grotere spelers maken gebruik van een bitcoinprijs die richting $25.000 daalt, zo blijkt uit on-chaincijfers die op Twitter circuleren.

Uit data van Lookonchain blijkt dat de handelsboutique en market maker Cumberland 67,9 miljoen USDC heeft opgenomen bij uitgiftepunt Circle en dat het 67,1 miljoen USDC heeft gestort op cryptobeurs Coinbase. Dat is een signaal dat het bedrijf zich klaarmaakt om zijn posities op de markt uit te breiden.

Ook het institutionele cryptoplatform FalconX heeft 37 miljoen USDC bij Circle ingeslagen, voordat het 29,5 miljoen USDC op zijn Binance-account heeft gestort.

Ondertussen lijkt investeringsmaatschappij FBG Capital 44 miljoen USDT aan Binance te hebben gestort na de eerste berichten dat de SEC Binance aanklaagt.

Ook een door Lookonchain geïdentificeerde historisch succesvolle handelaar heeft 15,9 miljoen USDT op Binance gestort, een bullish signaal omdat stablecoins zijn gemaakt om zo snel en goedkoop mogelijk crypto's aan te kopen en te verkopen.

Ten slotte lijkt een cryptowalvis – ook geïdentificeerd door Lookonchain – 703.871 USDC en meer dan 2,5 miljoen USDT te hebben onttrokken aan het gedecentraliseerde financiële platform Aave, zo zou uit cijfers van The Block blijken.

Weinig schommelingen

De markt leeft dus enigszins op na een behoorlijke saaie periode met veel zijwaartse koersactie. Maar historisch gezien valt het, ondanks de FUD, nog best mee met de schommelingen op de markt.

Hoewel de cryptoprijzen over de hele linie daalden, blijft de volatiliteit laag en is de volatiliteit van de impliciete opties gecomprimeerd - wat erop wijst dat de marktvolatiliteit laag zal blijven, zo blijkt uit The Block cijfers. De verklaringen: door het mooie weer is er minder activiteit en bovendien heeft de markt zich grotendeels als gepositioneerd, zo vertelt Laura Vidiella van LedgerPrime aan The Block.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...