Bitcoin miners in problemen? Grote fabrikant levert minder chips voor hardware

De Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), de grootste onafhankelijke producent van halfgeleiders van de wereld, gaat naar verluidt minder producten leveren aan fabrikanten van bitcoin mining rigs. De reden? De vraag naar chips is niet stabiel genoeg.

Stop levering chips

Dat meldt het lokale nieuwsmedium China Money Network. TSMC stopt met de levering aan fabrikanten van mining rigs, vanwege de extreme volatiliteit in deze industrie. Schijnbaar is het beter om de productie-output van deze klanten te beperken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de bekendste klanten van TSMC die zich met bitcoin mining apparatuur bezig houdt is Bitmain. Twee jaar terug stopte de aanvraag van nieuwe chips echter plots, omdat bitcoin in een bearmarkt kwam. Daardoor maakten miners plots minder winst, konden ze niet door investeren in nieuwe rigs en dus kreeg Bitmain minder bestellingen binnen. En dat kwam dan weer op het bordje van TSMC terecht.

Nu de prijs van bitcoin rond de $50.000 schommelt, ziet TSMC opnieuw een grote vraag naar chips van producenten van rigs. Toch geeft het bedrijf naar verluidt liever voorrang aan bedrijven met een stabielere vraag, zoals smartphonefabrikanten.

Late levering Bitcoin miners

Het gevolg is dus weer dat bedrijven als Bitmain niet kunnen voldoen aan de vraag vanuit de Bitcoin industrie. Volgens de website van het Chinese bedrijf is bijna alles uitverkocht. Retail-klanten die in november hun bestellingen plaatsten, zullen pas in mei de levering zien.

Een tweede probleem is dat economen verwachtten dat er een enorme daling zou zijn in de vraag naar chips door de pandemie. Deze voorspelling was echter onjuist en dus worstelen fabrikanten nu met de onderschatte vraag. De Bitcoin industrie lijkt daar vanwege haar volatiele karakter dus de dupe van te worden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
miner