Goedemorgen Bitcoin: investeerders verklaren oorlog aan miners, Coinbase deelt wallet

11292 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Coinbase onthult Smart Wallets: Een toegangspoort tot DeFi voor miljarden

Coinbase, een toonaangevende beurs voor cryptocurrencies, heeft zijn langverwachte Smart Wallets gelanceerd, ontworpen om de intrede van nieuwe gebruikers in de gedecentraliseerde financiële (DeFi) ruimte te vereenvoudigen.

De Smart Wallets van Coinbase beloven een gebruiksvriendelijke ervaring en elimineren de complexiteit die gepaard gaat met traditionele cryptocurrency wallets. Door gebruik te maken van industriestandaard Passkeys voor beveiliging en gebruiksgemak, willen deze wallets DeFi toegankelijk maken voor gebruikers over de hele wereld.

Investeringsbedrijf verklaart de oorlog aan bitcoin miners

Kerrisdale Capital heeft vandaag aangekondigd een offensief te lanceren tegen bitcoin miners, specifiek gericht op Riot Platforms Inc. ($RIOT). Het investeringsbedrijf beschrijft de industrie als een verzameling “snake oil salesmen” die zowel investeerderskapitaal als het milieu schade toebrengen. Volgens Kerrisdale zou deze sector net als de frauduleuze Chinese RTO’s van tien jaar geleden uit Amerika verbannen moeten worden.

Kerrisdale heeft twee brieven gestuurd naar Texaanse overheidsfunctionarissen. De eerste brief is gericht aan de stadscommissie van Navarro en de tweede aan de senatoren van de staat Texas. Deze brieven zijn te vinden op hun website. Het bedrijf heeft ook aangekondigd een short positie in $RIOT te hebben, terwijl ze bitcoin lang houden als hedge.3

Turkije verwerpt voorlopig belastingen op winsten uit crypto en aandelen

Turkije heeft plannen om belastingen te heffen op winsten uit aandelen en cryptocurrency’s verworpen. In plaats daarvan wordt een “zeer beperkte” belasting op transacties overwogen als onderdeel van de inspanningen om de belasting op financiële transacties te reguleren.

Volgens Bloomberg verklaarde Minister van Financiën Mehmet Şimşek in een interview in Ankara dat de overheid overweegt een kleine transactietaks in te voeren op deze activa. “Ons doel is om geen enkel gebied onbelast te laten om rechtvaardigheid en effectiviteit in de belastingheffing te bieden,” aldus Şimşek, zonder de mogelijke omvang van de taks te specificeren. Sinds 2021 mogen Turkse cryptobezitters geen betalingen doen met crypto zoals Bitcoin.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...