Investeringslegende: ‘Bitcoin kan 3 tot 4 keer over de kop richting 2028’

Hedgefondsmanager en macro-expert Hugh Hendry is er niet helemaal zeker van dat het Amerikaanse bankensysteem en de economie er op dit moment heel stabiel voorstaan. In een nieuw interview met Bloomberg Markets voorspelt Hendry zelfs een massale kapitaalvlucht uit de Amerikaanse bankensector. Dat zijn geen uitspraken waar de gemiddelde burger heel rustig van zal worden.

'Ik zou paniek aanraden'

In sommige gevallen is het volgens Hendry heel relevant om te paniekeren. "soms is het goed om in paniek te zijn. Ik zou je aanraden om op dit moment te paniekeren. We hebben de grootste daling ooit gezien in de M2-geldhoeveelheid. M2 zijn stortingen, geen leningen. We zien dus stortingen uit het bankensysteem trekken en richting de geldmarktfondsen vloeien", aldus Hendry.

Geldmarktfondsen zijn in principe fondsen die beleggen in bijvoorbeeld Amerikaanse staatsobligaties, waar op dit moment een relatief hoge rente mee te verdienen is. Die uitstroom van kapitaal bij de banken kan er volgens Hendry toe leiden dat de Amerikaanse overheid heftige ingrepen doet.

Met heftige ingrepen doelt hij bijvoorbeeld op een verbod om nog meer fondsen op te nemen bij de banken of daar limieten aan te stellen. In feite krijgen we daarmee een herintroductie van kapitaalcontroles, die nodig zijn om het financiële systeem stabiel te houden. Dat zou wederom een herinnering zijn dat kapitaal in het traditionele financiële systeem niet (helemaal) van jou is.

Herhaling van 1934?

Hendry spreekt in zijn verhaal tegenover Bloomberg Markets zelfs over een herhaling van 1934. Destijds besloot de Amerikaanse overheid om het privébezit van goud te verbieden, om te voorkomen dat mensen de dollar zouden ontvluchten.

Wat Amerikanen nu zouden moeten doen in deze tijden van onzekerheid is volgens Hendry duidelijk. Investeren in ultra-lange termijn Amerikaanse staatsobligaties en wellicht zelfs bitcoin kopen.

"Ik heb het nog niet helemaal te pakken, maar bitcoin is wel een asset-klasse die ik de komende vijf jaar nog 3 tot 4 keer over de kop zie gaan. Er is geen andere asset-klasse te verzinnen die dat in zich heeft", zo sluit de investeringslegende zijn verhaal bij Bloomberg Markets af.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....