Japans bedrijf klaagt Amerikaanse bitcoin miner aan

819 totale weergaven

De wereld van bitcoin miners is erg competitief. Vaak wordt er gekeken naar energieprijzen en hardwarekosten, maar een Japans bedrijf sleept nu Riot Blockchain voor de rechter.

SBI Crypto klaagt Whinstone US aan, een datacenter in Texas dat eigendom is van Riot Blockchain, wegens fraude en nalatigheid. SBI Crypto beweert dat Whinstone US zijn capaciteit om grootschalig miners te hosten verkeerd heeft voorgesteld. SBI Crypto zette in om bitcoin miners op de locatie, maar de ontwikkelingen vallen tegen.

Het bedrijf beweert ook dat het door vertragingen en ondermaatse omstandigheden miljoenen dollars aan schade heeft geleden. De aanklachten die SBI Crypto indient tegen het datacenter omvat onder andere: fraude, frauduleuze contracten, nalatige borgstelling en schending van de service-overeenkomst. Whinstone US werd in mei 2021 overgenomen door Riot Blockchain voor 11,8 miljoen dollar aan gemeenschappelijke aandelen en 80 miljoen dollar in contanten.

Volgens SBIC voldeed Whinstone US niet aan de industriestandaarden. Ook wordt er gesproken over missende of late bouwvergunningen en stroomcontracten die nodig waren om de beloofde diensten te leveren.

SBI Crypto beweert dat Whinstone US niet de beloofde gigawatt aan elektriciteit voor de faciliteit in Rockdale had gereserveerd. Ook beweren ze dat er pas “vlak voor de start van de operaties in de zomer van 2020” energiecontracten begon te regelen. SBIC beweert ook dat Whinstone US nooit zijn belofte is nagekomen om 20.000 mininghardware naar de locatie te brengen. Er was zelfs spraken van een daling in de beschikbare hardware.

Tijdens een inspectie in juni 2021, opende een vertegenwoordiger van SBIC een machine voor mede-oprichter en CIO Ashton Harris van Whinstone US, waarbij ‘hoge niveaus van stof- en corrosie-opbouw’ werden gevonden. Kortom: Riot Blockchain wordt ook achterstallig onderhoud verweten.

Tijdens hetzelfde bezoek werd naar verluidt geconstateerd dat Whinstone US de uitrusting van andere miners had voorzien van stoffilters, maar dat hadden ze hier niet gedaan.

Poll

Als je bitcoin zou minen, hoe zou je dat dan het liefst regelen?
    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...