Klanten van Robinhood kunnen nu GBTC van Grayscale kopen

418 totale weergaven

Het populaire handelsplatform Robinhood heeft weer een extra bitcoinproduct toegevoegd. Klanten kunnen nu eenvoudig via de app investeren in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), net als in de Ether-variant.

Bitcoin via Robinhood

Volgens Barry Silbert, de oprichter en CEO van Digital Currency Group (DCG), kunnen gebruikers van Robinhood vanaf vandaag in GBTC investeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De DCG is het moederbedrijf van Grayscale. Laatstgenoemde is de bekendste en grootste digitale asset manager van de wereld. Op het moment hebben ze meer dan 640.000 BTC in beheer. Dat is ruim 3% van álle bitcoin die er in omloop gaan komen - namelijk 21 miljoen BTC.

Robinhood heeft naar verluidt 31 miljoen gebruikers, waarvan miljoenen op de wachtlijst staan voor een cryptowallet. Vorige maand kreeg een handjevol Amerikanen de optie om de wallet te testen.

De implementatie van GBTC in Robinhood is niet geen rare stap. Sinds 2018 kunnen klanten al bitcoin kopen via de app en sindsdien zijn er ook tal van altcoins op het platform te koop. Vorige maand werd zelfs duidelijk dat het bedrijf overweegt om Lightning te integreren.

GBTC

GBTC biedt beleggers directe blootstelling aan bitcoin, zonder dat ze zelf het beheer met de private keys kunnen doen. Enerzijds heel makkelijk, maar anderzijds niet hoe bitcoin bedacht is door Satoshi.

Een risico dat je als klant loopt, is dat er een negatieve premium ontstaat tussen het trustfonds en de spotprijs van bitcoin. Momenteel is deze -25%, waardoor investeerders niet gegarandeerd een-op-een blootstelling aan bitcoin hebben als ze een GBTC-aandeel hebben gekocht.

Daarom wil Grayscale haar trust omtoveren tot een ETF, waarbij dit probleem moet zijn opgelost. De SEC wil hier echter nog geen groen licht voor geven, tot frustratie van CEO Sonnenheim.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale