Koude ‘bitcoin’ oorlog gaat door, MicroBT lanceert miner van 126 TH/s

Vlak nadat Bitmain een nieuwe mining rig aankondigde, komt concurrent MicroBT nu ook met een nieuwe ASIC op de markt. De nieuwe bitcoin miner is goed voor 126 terahash per seconde (TH/s), en is daarmee een van de beste in z’n soort.

Nieuwe mining rig

Al dertien jaar lang worden er dag in dag uit bitcointransacties worden door miners in blocken gestopt. De concurrentie onder deze computers is echter moordend, omdat er maar plek is voor één miner en 1 MB aan transacties per ~10 minuten. Daardoor zoeken miningbedrijven constant naar de meest efficiënte rigs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MicroBT is een gerenommeerde naam in de industrie die deze ‘computers’ levert. Nadat Bitmain vorige maand een 255 TH/s-rig aankondigde, komt de Chinese concullega nu met een reactie. De 5nm-chips zullen in het derde kwartaal van dit jaar op de post gaan.

“MicroBT is dit jaar in staat om meer dan 30.000 stuks per maand te produceren en te verzenden vanaf zijn productielocatie in Zuidoost-Azië.”

Het is de beste rig die MicroBT tot nu toe heeft ontwikkeld, alhoewel ze nog wel het onderspit moeten delven met Bitmain. Ook Intel lanceerde onlangs een erg efficiënte miner (gekeken naar het aantal Joule dat het kost om de terahashes te gokken).

Waterkoeling

De Antminer S19 XP die in november 2021 werd onthuld, had de hashrate van 140 TH/s. De door water gekoelde nieuwste rig levert 255 TH/s. MicroBT zit hier met de nieuwe M50-serie iets tussenin. De efficiënte is 25 joule per terahash en de miner vreet 3.276 watt.

MicroBT hint ook naar een door water gekoelde miner. Deze M53-rig is echter nog niet officieel aangekondigd en je kunt hem ook nog niet bestellen.

Ter referentie, met de huidige bitcoinkoers en een elektriciteitsprijs van $0,12 per kilowattuur (kWh) aan, zal je ongeveer $10 per dag kunnen terugverdienen. Bitcoin minen is een zeer competitieve markt, waarin gratis geld niet (meer) voor het oprapen ligt.

Desondanks (of beter: daardoor) gaat de koude digitale oorlog door; middels een continue strijd om de beste chips in combinatie met locaties waar de elektriciteitsprijzen het goedkoopst zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminer