Kun je binnenkort handelen in de hashrate van bitcoin?

Mining pool operator Titan wil handelen met de hashrate van bitcoin mogelijk maken. Het bedrijf komt met nieuwe software genaamd Lumerin Protocol. Dat moet het mogelijk maken om via smart contracts rekenkracht voor het bitcoinnetwerk te koop te zetten.

Dat vertelt Ryan Condron, directeur van Titan in een gesprek met Blockworks. Een groot nadeel vooraf: Titan maakt bij dit idee wel gebruik een van een eigen token.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het plan klinkt als een andere vorm van initiatieven die al bestaan. In Amerika heb je bijvoorbeeld het bedrijf Compass Mining. Via deze partij kun je mining hardware kopen en vervolgens installeren zij jouw mining rigs in een data centrum. Dat is wat meer rechttoe rechtaan in vergelijking met een omslachtig systeem met een eigen netwerk en token.

Beide ideeën lijken op elkaar: men wil het mogelijk maken om wereldwijd te betalen voor hashrate. Zelfs als je zelf niet in staat bent dat winstgevend te doen in jouw eigen omgeving.

Mining

Volgens Condron maakt dit het minen van bitcoin nog interessanter. Er zijn op onze planeet tal van plekken waar energie gegenereerd wordt of kan worden dat niet optimaal wordt gebruikt. Denk aan energie dat overblijft bij een kolencentrale bij een stad dat ’s avonds massaal naar bed in gaat en de meeste elektrische apparaten uit worden gezet. Ook bijvoorbeeld energiebedrijven in de buurt van stuwdammen of windmolens zouden hier gebruik van kunnen maken.

Bitcoin mining maakt het mogelijk om geld te verdienen tijdens de downtime. Het netwerk van bitcoin is 24/7 beschikbaar. In de praktijk betekent het dat je altijd een ‘koper’ hebt van je energie. Om daar gebruik van te maken heb je wel de juiste mining hardware nodig natuurlijk.

Titan wil de rekenkracht die gebruikt wordt om bitcoin te minen omzetten naar een asset. Het moet een liquide markt worden.

Condron legt uit dat je via het Lumerin Protocol effectief geld kunt verdienen met ‘overgebleven’ energie: “Ze kunnen echt op volle toeren draaien en ze zullen altijd een klant hebben voor hun elektriciteit, ongeacht waar ter wereld het zich bevindt,”

In theorie kun je met behulp van deze software overal ter wereld hashrate kopen (en dus ook verkopen). Zo kun je voordat je de energie gebruikt al een klant vinden. In de praktijk moet nog blijken of dit wat oplevert. In theorie klinkt meer marktwerking binnen de industrie van mining als een goed systeem.

Miners in afgelegen gebieden zouden met voldoende afnemers sneller kunnen starten met iets minder risico.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...