Leren over schulden, investeren en Bitcoin? Scholieren in Georgia krijgen het mogelijk in hun lespakket

Leren en lezen over bitcoin (BTC) moet je op dit moment vooral op eigen initiatief doen. Waarschijnlijk ben je daarom ook op deze website. Ook op veel scholen leer je (bijna) niets over geld. Dat geldt ook in de Amerikaanse staat Georgia en daar willen politici wat aan doen.

In een poging om de financiële geletterdheid in de staat op te krikken is er nu een wetsvoorstel gedaan. Het doel is relatief simpel: een lespakket samenstellen waarin financiële geletterdheid centraal staat. Opvallend detail: bitcoin krijgt een eigen plekje in dit toekomstige programma.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Omgaan met je financiën

Hier in Nederland krijg je op het voortgezet onderwijs vaak wel te maken met vakken als economie en management & organisatie, maar dat is niet gericht op je eigen financiën.

Als de wet er door komt krijgen middelbare scholieren in Georgia te maken met een vakkenpakket waarin je onder andere leert om je eigen rekening goed op orde te houden. Ook geldmanagement zoals sparen, uitgeven en schulden komen voorbij. Uiteindelijk gaat het om 16 aparte onderwerpen.

Het klinkt als een vrij logische stap, maar toch is dit nog lang niet overal onderdeel van de opvoeding of opleiding.

Als de wet wordt aangenomen start het programma volgend schooljaar. Alle scholen moeten dan minimaal het programma aanbieden die door de staat is bepaald.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...