Lokale toezichthouders eisen digitale assets van FTX op

FTX Digital Markets (FDM) moet hun digitale assets inleveren bij de autoriteiten in de Bahama's. De eilandengroep is de thuisbasis van Sam Bankman-Fried en andere betrokkenen bij de FTX-soap.

De Securities Commission of The Bahamas (SCB) gaf het bevel op 12 november. Het vriendelijke verzoek kwam na een uitspraak van een lokale rechter. De bezittingen van de beurs moeten naar een 'digitale wallet die wordt beheert door de commissie, om het veilig te houden.'

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 11 november werden er verschillende transacties gespot. Adressen die in verband worden gebracht met FTX en FTX US verstuurde plotseling grote bedragen. Het ging om zo'n $663 miljoen. Het gerucht ging dat er spraken was van een hack, mogelijk een insider die een deel van de fondsen 'veilig opslaat'. De SCB heeft (nog) niet laten zien of en welke transacties ze hebben ontvangen.

Brian Simms is aangewezen als curator voor de faillissementsprocedure in FTX Digital Markets in de Bahama's. Volgens Simms moet het proces rondom deze specifieke entiteit plaatsvinden in de Bahama's, en niet in de Verenigde Staten.

Bankman-Fried noemt dit gedoe 'zijn grootste fout. In gesprek met Vox geeft hij een aantal opmerkelijke meningen.

SBF: "Ik heb het meerdere keren verpest. Weet je wat misschien mijn grootste fout was? Het ding dat iedereen mij vertelde te doen: een Chapter 11 faillissement aanvragen." De beste man verloor de grip over zijn organisatie, maar denkt toch dat hij het beter had kunnen doen zonder deze procedure.

Hij denkt zelfs dat hij de boel voor '70% gerepareerd' kon hebben. Opmerkelijk is ook de volgende stelling: "Opnames zouden binnen een maand weer open zijn." Volgens de laatste verhalen kwam SBF echter miljarden dollars tekort.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...