Lyn Alden: Deze 2 trends versnellen de-dollarisatie

449 totale weergaven

Lyn Alden, een macro goeroe die twee grote onderliggende fundamenten noemt die de trend van de-dollarisatie versnellen. De macro econome doet haar uitspraken tijdens een recent interview op The Jay Martin Show.

De eerste reden waarom de-dollarisatie versnelt, is dat andere landen het vertrouwen in Amerikaanse staatsobligaties hebben verloren. De tweede reden is dat geopolitieke risico’s en economische dynamiek de trend om weg te bewegen van de Amerikaanse dollar hebben versneld.

Ze concludeert ook dat de rendementen op Amerikaanse staatsobligaties lager ligt dan de huidige inflatie, waardoor landen alternatieven zoeken in plaats van deze staatspapieren.

Gedurende een groot deel van het decennium sinds 2010 leverden T-bills bijvoorbeeld minder op dan de inflatie. Treasuries met een langere looptijd leverden ongeveer hetzelfde rendement op als de consumentenprijsindex CPI). En ze presteerden slechter dan andere activa zoals aandelen en vastgoed."

Alden zegt ook dat landen afstappen van de dollar uit angst dat de Amerikaanse regering op enig moment beslag kan leggen op hun reserves. Andere landen weten volgens Alden dat de status van hun dollarreserves is overgeleverd aan enkele politici in Washington.

“De schatkist en de dollarmarkt zijn over het algemeen een goedgekeurd grootboek. Het is dus een grootboek waarvan je uitgesloten kunt worden. Er kan eenzijdig beslag worden gelegd op uw vermogen. Het is duidelijk dat het niet willekeurig is gedaan, maar de meeste landen over de hele wereld hebben de afgelopen 50 jaar periodes gehad waarin ze op de een of andere manier Washington ze niet zag zitten".

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsdollar

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...