Macro-econoom Alex Krüger: ‘Dit is een bearmarkt rally’

De bitcoin koers is vanaf het absolute dieptepunt van deze bearmarkt, dat momenteel op 17.600 dollar ligt, alweer enkele duizenden dollars opgeklommen naar bijna 24.000 dollar. Sommigen vieren dat als het einde van de bearmarkt, maar econoom Alex Krüger moet het nog maar zien.

Bearmarkt of begin van bullmarkt?

Krüger kwalificeert de rally op dit moment nog als onderdeel van de bearmarkt. "Ja, dit is een bearmarkt rally... voor nu", aldus Krüger. Waarmee hij wil zeggen dat er een paar voorwaarden zijn om deze rally niet te zien als onderdeel van de bearmarkt, maar als begin van de bullmarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als de inflatie snel daalt, wat volgens Krüger tot de mogelijkheden behoort, en de Europese energiecrisis niet erger wordt, wat ook een mogelijkheid is, dan "kan dit het begin van een bullmarkt markeren."

Wat Krüger wel constateert is dat de meeste speculanten op dit moment 'long' zitten en dus gokken op het begin van een bullmarkt. Iets wat op zich een positief teken is. Voor Krüger is de opleving op dit moment nog een zomerse rally binnen de bearmarkt.

Slechts een zomerse rally

Het scenario dat Krüger op dit moment de meeste kans geeft is dat we met bitcoin in een zomerse rally zitten en dat we in ieder geval tot augustus groene kaarsen blijven printen. Daarna hebben we volgens Krüger "hulp nodig" van de inflatiecijfers die begin september publiek worden.

De meest belangrijke macro-evenementen zijn volgens Krüger de FOMC-bijeenkomst van 22 september, de Amerikaanse CPI bekendmaking van 13 september, Jackson Hole van 25 augustus en de Amerikaanse CPI van 10 augustus.

Krüger verwacht dat de markten in de dagen voor die evenementen in de verkoop-modus gaan om wat risico van tafel te halen. Met name als de markt in aanloop naar die data een opleving doormaakt. Als dat niet het geval is, dan zal die reactie waarschijnlijk meevallen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.

    1 comment