Market maker gaat bitcoin mining tak vergroenen met CO2-certificaten

Bitcoin market maker GSR gaat zogenaamde CO2-certificaten kopen om zijn complete business CO2-neutraal te maken, zo meldt The Block.

Market maker vergroent mining tak

Het ‘vergroenen’ van haar business heeft ook betrekking om haar onlangs gelanceerd bitcoin mining tak. De helft van de gebruikte stroom wordt al opgewekt door waterkrachtcentrales, maar de overige helft wordt geneutraliseerd met certificaten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

GSR uit Hong Kong geldt als één van de oudste liquiditeitsproviders binnen de bitcoin wereld. Naar eigen zeggen zijn ze goed voor 1 miljard dollar aan liquiditeit per dag voor 50 zogenaamde crypto protocollen en enkele grote bitcoin beurzen.

Ze bedienen met deze dienst 500 institutionele klanten en ze zijn ook betrokken bij over-the-counter deals voor de optiehandel in cryptocurrency’s.

De firma heeft haar bitcoin mining activiteiten laten groeien sinds ze daar in de eerste helft van 2020 mee gestart zijn. Het is onbekend over hoeveel rekenkracht capaciteit ze beschikken. Naar het delven van BTC, bieden ze andere miners ook handelsproducten aan.

Naar verluidt genereerden ze daarmee $250 miljoen omzet eind 2020.

CO2-certificaten

Kort door de bocht kun je met CO2-certificaten je CO2-uitstoot ‘afkopen’. GSR werkt hiervoor samen met het milieuplatform MOSS, die op hun beurt gebruik maken van blockchaintechnologie om deze groene coupons te kunnen aanschaffen.

GSR kopen certificaten in het Fortaleza Ituxi Project, die hiermee projecten financieren die ontbossing moeten tegengaan. Dat project is gestart in 2013 en heeft naar schatting 11,8 miljoen ton CO2 uitstoot aan broeikasgassen verminderd.

Ze maken niet bekend hoeveel certificaten ze nu gaan kopen. In de tweede helft van 2021 wil de firma zijn mining activiteiten in Noord-Amerika gaan uitbreiden en alleen hernieuwbare energie benutten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.