Medeoprichter cryptobeurs Luno stapt op

Timothy Stranex, medeoprichter en chief technology officer van de cryptobeurs Luno, heeft het bedrijf in december ‘stilletjes’ verlaten vanwege ‘persoonlijke redenen’. Hij werkt 10 jaar bij de broker, onderdeel van het cryptovlaggenschip Digital Currency Group.

Zijn plek is opgevuld door de voormalige vice-president engineering, Simon Ince. Luno is een broker waar je bitcoin kunt kopen en kunt versturen naar een eigen wallet. Naar eigen zeggen hebben ze 10 miljoen klanten verspreid over 40 landen.

Stranex is één van de oprichters in 2013, de andere oprichters zijn Carel van Wyk, Pieter Heyns en de huidige CEO Marcus Swanepoel. In september 2020 zijn ze overgenomen door cryptoconglomeraat Digital Currency Group (DCG). Dat bedrijf zit behoorlijk in het verdomhoekje.

CEO Barry Silbert van DCG heeft moeten aankondigen dat aandeelhouders voorlopig geen winstuitkering ontvangen. Dochterbedrijf Genesis Global kampt met drie miljard dollar aan schulden en daarvoor is een faillissementsprocedure gestart. Het handelshuis is in de problemen gekomen door de ineenstorting Terra-Luna, Three Arrows Capital en recentelijk FTX.

Lees meer over:
FTXLuno

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.