Medeoprichter cryptobeurs Luno stapt op

Medeoprichter cryptobeurs Luno stapt op

Timothy Stranex, medeoprichter en chief technology officer van de cryptobeurs Luno, heeft het bedrijf in december 'stilletjes' verlaten vanwege 'persoonlijke redenen'. Hij werkt 10 jaar bij de broker, onderdeel van het cryptovlaggenschip Digital Currency Group.

Zijn plek is opgevuld door de voormalige vice-president engineering, Simon Ince. Luno is een broker waar je bitcoin kunt kopen en kunt versturen naar een eigen wallet. Naar eigen zeggen hebben ze 10 miljoen klanten verspreid over 40 landen.

Stranex is één van de oprichters in 2013, de andere oprichters zijn Carel van Wyk, Pieter Heyns en de huidige CEO Marcus Swanepoel. In september 2020 zijn ze overgenomen door cryptoconglomeraat Digital Currency Group (DCG). Dat bedrijf zit behoorlijk in het verdomhoekje.

CEO Barry Silbert van DCG heeft moeten aankondigen dat aandeelhouders voorlopig geen winstuitkering ontvangen. Dochterbedrijf Genesis Global kampt met drie miljard dollar aan schulden en daarvoor is een faillissementsprocedure gestart. Het handelshuis is in de problemen gekomen door de ineenstorting Terra-Luna, Three Arrows Capital en recentelijk FTX.

Lees meer over:
Luno FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties