Miljardair Bill Ackman vindt Bitcoin puur speculatie en heeft geen interesse

Bill Ackman, de oprichter van hedgefonds Pershing Square Capital Management, heeft in een interview laten weten niet geïnteresseerd te zijn in het investeren in bitcoin. Met een vermogen van zo’n $2,6 miljard is de CEO een grote naam in de investeringswereld.

‘Het is alleen waard wat iemand anders er voor wil geven’ vindt Ackman. Wel zijn er volgens hem andere interessante cryptovaluta waar hij naar kijkt. Toch heeft de miljardair tot zover er nog in geen een geïnvesteerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kortom: Ackman valt in het rijtje van mensen die bitcoin als investering niet interessant vindt, maar wel kijkt naar andere opties.

Industrie

Ackman: ‘Ik denk dat crypto hier is om te blijven, het is interessant op het gebied van zakelijke kansen dat het kan creëren. Alhoewel ik nooit zou investeren in bitcoin munten die puur speculatief zijn.’

Het is niet de eerst keer dat Ackman zijn mening over bitcoin geeft. Eerder deze maand liet hij tijdens The Wall Street Journal’s Future of Everything Festival weten dat hij weinig in bitcoin ziet: ‘Intrinsieke waarde voor mij komt van iets dat cash genereert, je moet de contante waarde ervan kunnen berekenen’, legt Ackman uit.

Er zijn tegenwoordig ook veel miljardairs die wél iets in bitcoin zien. Het beste voorbeeld daarvan is Michael Saylor. Hij is oprichter en directeur van MicroStrategy en heeft zijn hele bedrijf ingericht met een bitcoin standaard. BTC is het spaarmiddel voor hem en zijn organisatie.

Intrinsieke waarde

Ackman verteld dat hij zich zorgen zou maken als een van zijn vrienden een groot deel van zijn vermogen in cryptovaluta had zitten. ‘Ik zou willen dat ze dat geld zouden stoppen in iets duurzaams’, voegt hij eraan toe. Om diezelfde reden investeert hij ook niet in goud.

Over de waarde van bitcoin wordt veel gesproken. Bitcoiners zien waarde als iets subjectiefs en daardoor voor iedereen verschillend. Deze gedachte komen vanuit de oostenrijkse economie school, intrinsieke waarde bestaat volgens deze denkstroming niet. De keynesiaanse economie stroming kijkt, net zoals Ackman, hier compleet anders naar. Volgens deze economie school is de intrinsieke waarde van bijvoorbeeld een bedrijf gelijk aan het vermogen van de onderneming.

Andere vinden de intrinsieke waarde van bitcoin te bepalen door de energiehoeveelheid die moet worden geleverd voor het minen ervan. Hoe meer miners in het netwerk hoe veiliger en hoe meer energie er wordt gebruikt en dus zo ook hoe waardevoller de digitale munt.

Lees meer over:
marktwaarde