Nederlander aangehouden wegens witwassen met bitcoin (BTC)

Nederlander aangehouden wegens witwassen met bitcoin (BTC)

De fiscale inlichtingendienst (FIOD) heeft op woensdag 16 november een man aanhouden op verdenking van witwassen met bitcoin. Het gaat om een 43-jarige man uit de gemeente Veendam, zo maakt de dienst vandaag bekend.

De man is meegenomen naar het politiekantoor en na verhoor weer terug naar huis gestuurd. De woning in Veendam is compleet doorgekamd en daarbij is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie, gegevensdragers en contant geld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het strafrechtelijk onderzoek van de FIOD startte na een signaal dat de verdachte meerdere malen gebruik maakte van bitcoin ATM’s, afgekort ook wel BATM’s genoemd. Dit zijn apparaten die lijken op een geldautomaat. Je kunt via deze geldautomaten contant geld storten om bitcoin te kopen of bitcoin inwisselen tegen contant geld.

Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat de man al langere tijd via verschillende exchanges bitcoin van inwisselde. De man zou meer bitcoin bezitten dan dat hij bij de fiscus had opgegeven of met zijn (geringe) inkomen had kunnen kopen. De autoriteiten verdenken hem van handel op het dark web, waarbij hij is betaald in cryptovaluta. Binnenkort komt de zaak voor de rechter.

Lees meer over:
Nederland witwassen

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan