Nederlander aangehouden wegens witwassen met bitcoin (BTC)

De fiscale inlichtingendienst (FIOD) heeft op woensdag 16 november
een man aanhouden op verdenking van witwassen met bitcoin. Het gaat om een 43-jarige
man uit de gemeente
Veendam, zo maakt de dienst vandaag bekend.

De man is meegenomen naar het politiekantoor en na verhoor weer terug naar huis gestuurd. De woning in Veendam is compleet doorgekamd en daarbij is beslag gelegd op digitale en fysieke
administratie, gegevensdragers en contant geld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het
strafrechtelijk onderzoek van de FIOD startte na een signaal dat de
verdachte meerdere malen gebruik maakte van bitcoin ATM’s, afgekort ook wel BATM’s genoemd. Dit
zijn apparaten die lijken op een geldautomaat. Je kunt via deze geldautomaten contant geld storten om bitcoin te kopen of bitcoin inwisselen tegen contant geld.

Uit het onderzoek is
duidelijk geworden dat de man al langere tijd via verschillende exchanges
bitcoin van inwisselde. De man zou meer bitcoin bezitten dan dat hij bij de fiscus had opgegeven of met zijn (geringe) inkomen had kunnen kopen. De autoriteiten verdenken hem van handel op het dark web, waarbij hij is betaald in cryptovaluta. Binnenkort komt de zaak voor de rechter.

Lees meer over:
Nederlandwitwassen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...