OpenNode koppelt Argentijnse walletprovider aan het lightning netwerk

Bitcoin lightning netwerk

Ruim één miljoen klanten van de Argentijnse walletprovider Lemon Cash hebben nu toegang tot het lightning netwerk. Dat maakt Open Node bekend in een persbericht.

Potentieel 1 miljoen extra gebruikers

Het lightning netwerk (LN)
is een sublaag bovenop het bitcoin protocol waarmee je sneller en goedkoper
bitcoinbetalingen kan doen. Een jaar geleden waren het met name pioniers die een node en/of wallet hebben. Maar steeds meer bedrijven en andere organisaties springen op de lightning trein.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

OpenNode is een bitcoin betaalverwerker. Via hun API’s kunnen bedrijven bitcoin accepteren, de transacties verlopen via het lightning netwerk. Via een api van Open Node wordt het LN geïntegreerd in de wallet van Lemon Cash.

Josh Held, hoofd strategie bij OpenNode, zegt: ‘Deze samenwerking is nog een ander voorbeeld van ons geloof in bitcoin als nieuwe basislaag voor wereldwijde betalingen’.

Lemon Cash is één van snelst groeiende bitcoin start-ups van Latijns-Amerika. Via de wallet kunnen gebruikers bitcoin aan – en verkopen. Alleen al in Argentinië zijn er ruim één miljoen gebruikers.

Dat is te verklaren doordat het land gebukt gaat onder torenhoge inflatie. In mei 2022 was er sprake van 60% (!) inflatie in vergelijking met 12 maanden eerder. Mensen zijn op zoek naar alternatieve manieren om te sparen en te beleggen. Bitcoin is hard geld en de inflatie neemt juist af naarmate de tijd vordert. Bovendien is de bevolking redelijk hoog opgeleid en geïnteresseerd in nieuwe technologie.

Volgens Borja Martel
Seward, de medeoprichter van Lemon Cash, maakt de koppeling met het LN hun dienst toegankelijker voor bestaande en nieuwe klanten. Eerder dit jaar kondigde de dienst aan uit te breiden naar Brazilië.

Open Node

Open Node werkt sinds 2017 aan het uitbreiden van de use cases voor LN. In mei is er een samenwerking gesloten met Stripe, één van de grootste betaalverwerkers ter wereld. Ook heeft het bedrijf 20 miljoen dollar aan durfkapitaal opgehaald, onder meer bij Twitter. En ook de populaire dienst Substack onder contentmakers heeft Open Node geïntegreerd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
lightning

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...