OpenNode test samen met centrale bank van Bahrein bitcoin betalingen

1027 totale weergaven

OpenNode doet momenteel samen met de Centrale Bank van Bahrein (CBB) tests voor bitcoin en lightning betalingen.

Bitcoinbetalingen

Dat maakt de betaal-infrastructuurprovider bekend in een persbericht. De Regulatory Sandbox van de CBB biedt een mooie omgeving waar ze samen bitcoinbetalingen voor de regio kunnen testen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De proeftuin werd aanvankelijk in 2017 gelanceerd om het fintech-ecosysteem van het land verder te verbeteren. In 2021 is de sandbox uitgebreid met de focus op een meer diverse digitale economie.

De kleine eilandstaat kan op deze manier testen doen om innovatie wat betreft fintech in de regio. Dat vertelt Dalal Buhejji, uitvoerend directeur van de Investment Development for Financial Services van de Bahrain Economic Development Board.

“We zijn trots om samen met de Centrale Bank te hebben gewerkt aan een sterk ecosysteem voor financiële diensten in Bahrein.”

Testfase

Tijdens de testfase wil OpenNode de centrale bank laten zien dat bitcoin de capaciteit heeft om de economie van Bahrein uit te breiden. Daarmee willen ze aantonen dat bitcoin bedrijven in de regio kan versterken. Afnan Rahman, CEO en mede-oprichter van OpenNode, vertelt:

“Dit is een keerpunt voor de bevolking van Bahrein, het Midden-Oosten en de bitcoineconomie in z’n geheel.”

OpenNode is van plan om nog veel meer nieuws te gaan aankondigen in het Midden-Oosten. Momenteel zijn ze actief in 160 landen over de hele wereld (en op tig webshops).

De software van OpenNode is onder andere gekoppeld aan Substack en BigCommerce. Ook de Argentijnse walletprovider Lemon Cash heeft via de tools van OpenNode het lightning netwerk in hun app geïmplementeerd.

Daarnaast kun je in El Salvador bij een aantal winkels afrekenen dankzij OpenNode. Op de dag waarop bitcoin een wettig betaalmiddel werd, kon je direct me je sats terecht bij McDonalds en Buffalo Wings, beide gebruik makend van de point-of-sale diensten van bovengenoemde.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
betalingenBitcoin nieuws
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd