Goedemorgen Bitcoin: oprichter van Binance hoort gevangenisstraf

goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

DOJ eist 36 maanden gevangenisstraf voor oprichter van Binance

Amerikaanse aanklagers hebben een gevangenisstraf van 36 maanden aanbevolen voor Changpeng Zhao (CZ), de oprichter van Binance, omdat hij antiwitwasregels zou hebben overtreden.

Aanklagers dringen aan op lange straf
Amerikaanse aanklagers hebben een gevangenisstraf van 36 maanden aanbevolen voor Changpeng Zhao, de oprichter van Binance, omdat hij antiwitwasregels zou hebben overtreden.

De rechtbankdocumenten, ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het westelijke district van Washington, beschuldigen Zhao ervan opzettelijk Amerikaanse gebruikers te hebben getarget, ondanks dat hij wist dat dit in strijd was met Amerikaanse regelgeving.

Kopstukken achter Samourai Wallet opgepakt

Keonne Rodriguez en William Lonergan Hill, de oprichters en leidinggevenden van Samourai Wallet, zijn opgepakt. Zij worden beschuldigd van het witwassen van geld en het illegaal overmaken van geld via hun cryptocurrency-mixing service. Dit werd bekendgemaakt door de Amerikaanse advocaat voor het Southern District van New York, Damian Williams.

Samourai Wallet, een dienst die bekend stond om het anoniem maken van bitcointransacties, heeft naar verluidt meer dan $2 miljard aan onwettige transacties uitgevoerd en heeft meer dan $100 miljoen aan criminele opbrengsten witgewassen. Deze criminele activiteiten omvatten onder meer inkomsten uit illegale darkwebmarkten zoals Silk Road en Hydra Market, en diverse oplichtingspraktijken.

Gigantische Mt. Gox dump in aantocht voor bitcoin?

De potentiële terugkeer van meer dan 9 miljard dollar aan bitcoin uit het Mt. Gox tijdperk zorgt voor een hoop onzekerheid. Volgens de analisten van K33 Research kan deze enorme bak met kapitaal de markt “opschrikken” en een negatieve druk op de koers veroorzaken.

Krijgen de schuldeisers volgende maand hun bitcoin?
Voor de mensen die dat niet weten, Mt. Gox was een bitcoin beursplatform dat in de beginjaren gigantisch was. Helaas was dit echter ook de eerste grote bitcoin exchange die op spectaculaire wijze ten onder ging, waarna een groot deel van de bitcoin van de gebruikers zoekraakte.

Uiteindelijk sloot Mt. Gox in 2014 zijn deuren, wat betekent dat voormalige gebruikers van het platform lang hebben moeten wachten op hun geld. Voor veel mensen zal het niet eens zo slecht uitkomen.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...