Overheid Kazachstan wil banken betrekken in Bitcoin handel

De overheid van Kazachstan is naar verluidt van plan om Bitcoin in het bereik te brengen van lokale banken. Ze krijgen een machtiging om rekeningen te openen voor cryptovaluta.

Bitcoin in Kazachstan

Verschillende banken in Kazachstan zullen binnenkort officieel worden goedgekeurd als ‘dienstbedrijven die blootstelling kunnen bieden aan cryptocurrency’s zoals bitcoin’. Dat meldt de lokale nieuwszender Khabar 24.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze verwijzen naar uitspraken van leidinggevenden van de Data Center Industry and Blockchain Association of Kazachstan. Het is onduidelijk welke financiële instellingen of banken gaan meedoen aan de pilot. Het project heeft naar verluidt een looptijd van één jaar.

Cryptobeurzen vanuit het hele land zullen gaan samenwerken met de banken. Ze moeten zich daarvoor aanmelden voor het project van het Astana International Financial Centre. Dit is een belangrijk financieel centrum voor het Centraal-Aziatische land.

Het doel van het project is om lokale cryptobedrijven in staat te stellen om hun diensten te leveren aan een breder palet aan investeerders, door hun software aan te bieden aan de grotere partijen.

Als onderdeel van het project zal de regering ook de potentiële risico’s beoordelen die gepaard gaan met investeringen in cryptocurrency’s. Cryptohandel is namelijk nog niet wettelijk is goedgekeurd in het land, aldus het rapport.

Mining hotspot

Kazachstan verwelkomde de laatste maanden ook veel Bitcoin miners vanuit China. Nadat duidelijk werd dat de Chinese autoriteiten de miners uit de regio bonjourden, ‘vluchtten’ de mining rigs naar onder andere Noord-Amerika en Kazachstan. Onder andere Bitmain en Canaan zijn richting de republiek vertrokken.

De voorzitter van de association, Alan Dordjiev, merkte echter wel op dat het nog te vroeg is om te spreken van een serieuze trend, ondanks dat er de mining industrie in Kazachstan wel aan omvang groeit.

De Kazachse overheid probeerde vorig jaar al wel mining naar de regio te krijgen. Ze noemden het zelfs in een wetsvoorstel. Tegelijk zal de energiebelasting voor miners in 2022 wel omhoog gaan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws