Paxful integreert Lightning voor goedkope Bitcoin stortingen en opnames

Bitcoin beurs Paxful gaat een aantal grote exchanges achterna. Ze maakten namelijk bekend dat ze het Lightning Netwerk gaan integreren.

Lightning voor Paxful

CEO Ray Youssef deelde op Twitter het nieuws: “Vandaag een geweldige bijeenkomst gehad over Bitcoin Lightning Network! Dit gaat gebeuren.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Lightning Network van Bitcoin is een schaaloplossing waarmee je heel snel en goedkoop jouw Bitcoin in kunt verplaatsen. Het is bedacht om de blockchain te ontlasten met off-chain betalingen.

Het is een netwerk van betaalkanalen waarin satoshi's zitten opgesloten, als kralen in een kralenketting. Hoewel het netwerk nog in de kinderschoenen staat, zijn er steeds meer beurzen die onderdeel worden van het netwerk.

Mede-oprichter Artur Schaback zal er voor zorgen dat de integratie gaat plaatsvinden. Hij vertelt aan Decrypt dat de beurs over twee weken zal beginnen met de bètatests. Daarna zullen de deuren geleidelijk opengaan voor alle gebruikers van de exchange.

Peer-to-peer handel

Paxful is een peer-to-peer handelsbeurs. Dat betekent dat je niet te maken hebt met een orderboek waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Bij Paxful kun je direct aan ruilhandel doen met een tegenpartij. Heb jij een auto te koop staan en wil je er bitcoin voor hebben? Of wil je graag bitcoin ruilen voor lokaal cashgeld? Dan brengt Paxful de koper en verkoper bij elkaar.

De beurs heeft nog geen beslissing genomen over de maximale waarde die je via Lightning kunt storten. Schaback suggereert dat het rond de $500 zal liggen. Deze limieten laten duidelijk zien dat Lightning een experimenteel netwerk is dat nog hard moet groeien om meer capaciteit aan te kunnen.

Paxful zal een node draaien waar vanaf het betaalkanalen opent met andere Lightning peers in het netwerk. Ze kunnen daarvoor terecht bij bijvoorbeeld Bitfinex, Kraken, OKEx en OKCoin. Deze platformen gaan in de eerste helft van dit jaar ook Lightning integreren, of hebben dit al gedaan. Bitfinex heeft deze optie al enkele maanden live.

Ook als individu kun je een eigen node runnen om in contact te komen met de node van Paxful. Je kunt echter ook op een simpelere manier een Lightinng wallet donwloaden en gebruiken, zoals Bluewallet, Phoenix of Breez.

Lightning is in Nederland bovengemiddeld (en relatief gezien ongekend) populair. 'Wij' hebben gemiddeld de meeste Lightning nodes per hoofd van de bevolking.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Lightning Network