Prominente Crypto Market Maker doet Stap Terug in Amerika

GSR, een van de oudste ‘market makers’ in de crypto-industrie, heeft te maken met een leegloop temidden van een bear market (dalende markt). Meerdere leidinggevenden, waaronder de CFO Jonathan Hugh, hebben het bedrijf verlaten sinds eind vorig jaar. Dit heeft vooral gevolgen voor hun aanwezigheid op de Amerikaanse markt, waar ze nu minder handelen op lokale beurzen.

Er zijn meldingen van meerdere vertrekken binnen het bedrijf, waaronder Benoit Bosc, de Global Head of Product, en Aman Bhalla, de Director of Trading Operations. GSR, opgericht in 2013, breidde snel uit tijdens de bull market, maar heeft sindsdien zijn bedrijfsvoering gestroomlijnd en richt zich meer op zijn kernactiviteit van ‘market making’.

The Block meldt dat GSR, samen met andere ‘market makers’, voorzichtiger is geworden over handelen op Amerikaanse beurzen vanwege toenemende regelgevingszorgen. Ondanks deze uitdagingen blijft GSR actief in de Amerikaanse crypto-ecosysteem.

“GSR staat al tien jaar centraal in de crypto-markten, markten die snel en volatiel zijn,” aldus een woordvoerder van GSR. Echter, een insider merkte op dat “een deel van het leiderschap niet echt in contact staat met de echte crypto-wereld.” Ondanks deze uitdagingen benadrukte een woordvoerder van GSR dat “ons langetermijngeloof in deze sector onveranderd is gebleven, ondanks de uitdagingen van de bear market van vorig jaar.”

Naast hun kernactiviteit van ‘market making’ heeft GSR ook een nieuwe dienst geïntroduceerd genaamd GSR Capital, die investeringsproducten aanbiedt aan institutionele beleggers.

Een ‘market maker’ (marktmaker in het Nederlands) is een bedrijf of individu dat actief is op de financiële markten en zowel koop- als verkooporders op de markt plaatst om de liquiditeit en handelsactiviteit te bevorderen. Door dit te doen, helpen marktmakers om een ​​vlotte handel te waarborgen door altijd klaar te staan ​​om te kopen of te verkopen tegen openbare prijzen. In ruil daarvoor profiteren ze vaak van het verschil tussen de koop- en verkoopprijzen, ook wel de bid-ask spread genoemd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...