1,6 miljoen mensen staan op wachtlijst van Bitcoin wallet van Robinhood

De bitcoin- en cryptowallet van Robinhood heeft een wachtlijst met daarop 1,6 miljoen mensen. Dat vertelt Christine Brown, chief operating officer van Robinhood Crypto tegenover Reuters.

De wallet stelt mensen in staat om bitcoin op te nemen vanaf hun beursaccount. Robinhood is een populair handelsplatform in Amerika, maar tot op heden kun je alleen handelen in bitcoin. Kopen en verkopen is een optie, maar het is niet mogelijk om je bitcoin van het platform af te halen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daar moet in het eerste kwartaal van 2022 verandering in komen.

Bitcoinwallet Robinhood in the making?

In een eerder gesprek gaf CEO Vlad Tenev aan dat veel van hun klanten willen handelen in bitcoin en cryptocurrency, maar hij ziet ook interesse om het geld daadwerkelijk van het platform af te halen.

Op 22 september kwam het verlossende woord: Robinhood komt met een aparte app om in bitcoin en andere cryptomunten te handelen. Tenev de voordelen: ”Waar je ook bent, je hebt altijd een wallet bij om mee af te rekenen of je crypto’s te versturen naar iemand anders.”

Nu is het alleen mogelijk om met Amerikaanse dollars munten te kopen en blijven de munten ‘opgesloten’ op het handelsplatform.

Hoe de app er uit gaat zien en welke functionaliteiten het precies krijgt is nog onbekend. Voorlopig is Robinhood vooral gericht op de Amerikaanse markt, maar het is een relatief grote speler in de wereld van cryptocurrency’s.

Naast bitcoin en andere tokens kun je ook handelen in aandelen op het platform. Maar wil je de concurrentie bijblijven in de handel in bitcoin moet je blijven uitbreiden. Er zijn tal van concurrenten waar je wél gewoon je bitcoin kunt versturen naar je eigen adressen.

Bitcoinhandel

Sinds 2018 biedt de populaire brokers de handel in bitcoin aan in vijf Amerikaanse staten. Inmiddels is de service uitgerold naar bijna alle staten in Amerika.

In 2020 steeg het handelsvolume op dit platform met 575% sinds 2018, deels te verklaren door een stijgende bitcoin prijs in dollars. Vorig jaar was het totale volume in bitcoin 54 miljard dollar.

Naar verluidt heeft de broker nu 31 miljoen gebruikers, die in allerlei assets handelen en meer dan de helft (~18 miljoen gebruikers) hiervan handelt in crypto’s.

Dowload onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...