Deze fondsmanager verkocht al hun Bitcoin met ruim $1 miljard winst

Fondsmanager Ruffer kocht in december van 2020 voor $600 miljoen aan bitcoin (BTC). Gedurende februari en april verkochten de beleggers hun hele bitcoin stapel.

Ruffer Investments is een investeringsbedrijf met maar één doel: winstgevend beleggen. Zij handelen actief met hun bitcoin en proberen zo hun algehele dollarpositie te vergroten. Dat meldt The Times.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Redenen voor verkoop

Ruffer nam deze positie in op op korte termijn winst te maken. En dat is ze goed gelukt, hun bitcoin is verkocht met een winst van $1,1 miljard.

Naast de insteek van deze trade zit er meer achter, verklaart de fondsmanager. Zij zien een komende verandering in een trend: jonge mensen gaan minder handelen in cryptocurrency’s nu de lockdowns wereldwijd langzaam aan verdwijnen.

Blijvende interesse

Hamish Baillie, investeringsdirecteur van Ruffer, geeft aan dat nieuwe investeringen voor bitcoin niet zijn uitgesloten. Bitcoin hoort net als allerlei andere assets in het rijtje om rekening mee te houden. Maar het bedrijf lijkt geenszins van zin om echt te gaan sparen in bitcoin, de interesse zit hem in posities voor de korte termijn.

Baillie ziet bitcoin als manier om te investeren in dingen die zich verschillende gedragen: ”Er is geen reden om in verschillende assets te zitten als ze allemaal hetzelfde bewegen.” En daar komt voor Ruffer BTC dus in het spel: zij denken dat ze hiermee in kunnen spelen op andere soort marktbewegingen dan bij traditionele assets.

De directeur liet ook weten niet mee te gaan in het energievraagstuk rondom bitcoin, zij noemt het desinformatie. Zij wijst om haar positie kracht bij te zetten naar andere industrieën zoals gaming waar ook veel elektriciteit wordt gebruikt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...