‘Ruim 30% van Canadezen wil crypto kopen’

Ruim 30% van de inwoners uit Canada wil voor 2024 cryptocurrency's kopen. Dat zegt een belangrijke toezichthouder in het Noord-Amerikaanse land met 38 miljoen inwoners.

Adoptie in Canada

Grant Vingoe is CEO van de Ontario Securities Commission en de toezichthouder brengt binnenkort een rapport uit met deze bevindingen. In zijn ogen staat zijn instantie "technologieneutraal" tegenover bitcoin en andere digitale assets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vingoe deed zijn uitspraken tijdens een bijeenkomst van de Economic Club of Canada op 6 oktober. Hij behandelt crypto's op eenzelfde manier als aandelen en obligaties. Dat betekent dat dezelfde toezichtsregels van toepassing moeten zijn op dit type effecten.

'We doen geen uitspraken over cryptomunten of de onderliggende technologie. Wij wijzen geen winnaars of verliezers aan, we hanteren een zorgvuldige en technologieneutrale benadering voor alle nieuwe producten die op de markt komen'.

Wel is zijn instantie beducht op verstrengeling van de cryptomarkt met de traditionele markten en hij verwees daarbij naar de ineenstorting van de failliete cryptobeurs QuadrigaCX. Duizenden beleggers uit Canada en daarbuiten zijn gedupeerd door de schimmige gang van zaken.

Maar Vingoe liet ook hoop doorschemeren in zijn praatje:

'We weten uit eigen onderzoek dat meer dan 30 procent van de Canadezen van plan is om volgend jaar crypto-activa te kopen. Het is voor ons een uitdaging om ongereguleerde bedrijven te verbieden diensten aan te bieden in Canada. We hebben een beperkt budget en een beperkt aantal handhavingspersoneel, maar we boeken vooruitgang'.

De toezichthouder heeft al maatregelen genomen tegen Bybit en KuCoin, omdat deze beurzen de bestaande effectenwetten hebben geschonden. Vanaf 15 augustus is er een cryptoregister met daarin bedrijven zoals Fidelity Digital Assets, Newton Crypto en Bitbuy.

Lees meer over:
Canada

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...