Rusland subsidieert nieuwe bitcoin miners in Siberië

Er komt meer bitcoin mining hardware in Siberië. BitRiver krijgt subsidie van de Russische overheid om 30.000 bitcoin mining rigs te laten draaien.

Volgens lokale media worden er 100 mensen aangenomen. Siberië is een interessante plek om bitcoin te minen vanwege de vele energiebronnen. De Russische regio is rijk aan grondstoffen en energiebronnen. Denk daarbij aan aardolie, steenkool en waterenergie.

BitRiver kan rekenen op verschillende vrijstellingen. Zo hoeft men geen belasting te betalen over de grond en ook het vastgoed is vrijgesteld. Het meest interessante voor een bitcoin miner is de energierekening. Naar verluidt krijgen ze ook daar 50% korting op.

De staatssteun komt niet uit de lucht vallen. De faciliteiten staan namelijk in Boerjatië, een autonome republiek binnen de Russische Federatie. De autonome republiek ligt in het zuiden van Oost-Siberië. Dit is een speciale economische zone waar andere regels en voorwaarden gelden dan in andere delen van Rusland. Het doel is investeerders van binnen- en buitenland aantrekken.

BitRiver staat op de sanctielijst van de Verenigde Staten. Dat heeft niet alleen gevolgen voor Russische bedrijven. Eerder werd duidelijk dat Compass Mining kan fluiten naar hun hardware dat zij hadden gestald bij BitRiver. Ook had het bedrijf mining rigs in Rusland staan. Na de sancties van de Verenigde Staten, kwamen $30 miljoen aan rigs vast te zitten in Siberië. Compass werkte hier samen met BitRiver.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën pakte bitcoin miners in Rusland aan. Het departement voor buitenlandse assets voegde BitRiver en 10 dochterbedrijven toe aan haar zwarte lijst.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingRusland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!