Rusland van plan om nationale bitcoin beurs te lanceren

Rusland van plan om nationale bitcoin beurs te lanceren

Russische wetgevers zijn momenteel aan het werk om een nationale bitcoin beurs te lanceren. Het initiatief wordt volgens de geruchten gesteund door zowel het ministerie van financiële zaken als de centrale bank van Rusland. Grappig genoeg hebben die instellingen een relatief lange historie van onenigheid over de toekomst van bitcoin voor het land.

Een nationale bitcoin beurs

Als we de lokale media mogen geloven, dan is de Doema, het Russische lagerhuis, momenteel in gesprek met de industrie om een oplossing voor de toekomst van bitcoin te vinden in Rusland. De wetswijzigingen die momenteel op tafel liggen maken de weg vrij voor een nationale bitcoin beurs, die eerst nog aan de centrale bank sgepresenteerd moet worden.

"Het heeft geen zin om het bestaan van bitcoin te ontkennen, het probleem is vooral dat ze in grote stromen buiten de machtige arm van de staat circuleren. Op deze manier gaan er miljarden aan belastinggelden verloren voor het federale budget", aldus Sergey Altuhov die onderdeel is van de Doema.

Het heeft er dus alle schijn van dat Rusland binnenkort op de proppen komt met een eigen bitcoin beurs. Hoewel de echte hardcore bitcoiners hier niet blij mee zijn, kan het voor de Russische bevolking in theorie een veilige plek worden om hun bitcoin te bewaren. Het enige risico is natuurlijk dat de staat op ieder moment de bitcoin in beslag kan nemen.

Onderdeel van de Moscow Exchange

In juni van dit jaar suggereerde Anatoly Aksakov, het hoofd van financiële markten bij de Doema, dat de nationale bitcoin beurs onderdeel kan worden van de Moscow Exchange. De Moscow Exchange is een respectablen organisatie met een lange bestaansgeschiedenis.

In september stelde de Moscow Exchange namens de Russische centrale bank een wetsvoorstel samen om de mogelijkheid om in digitale assets te handelen te openen.

Eerder deze maand werd een wetsvoorstel geïntroduceerd bij de Doema om bitcoin mining en de verkoop van de opbrengsten daarvan te legaliseren. Op basis van dat wetsvoorstel zou er een Russisch handelsplatform komen, maar is het ook mogelijk om de bitcoin op buitenlandse beurzen te verkopen.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan