Salesmanager FTX stapt plots op, klapt uit school

Het hoofd van de institutionele verkoop van FTX heeft ontslag genomen. Zane Tackett zegt compleet verrast te zijn door de financiële situatie in het bedrijf en de praktijken van zijn baas, Sam Bankman-Fried.

The Block brengt het nieuws dat Tackett VIP-klanten van de beurs heeft geïnformeerd over zijn ontslag donderdag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Het VIP-team is compleet in het ongewisse gelaten en zich er op geen enkele manier van bewust dat FTX in de geldproblemen zat of dat klantentegoeden niet één op één zijn gedekt (...) Ik wil niet dat we dingen tegen onze klanten vertellen die niet kloppen. Ze zijn ook voor de gek gehouden'.

Het team van Tackett had net zoals de rest van het platform moeite om opnames van klanten te behandelen. Er ontstond namelijk een bankrun op de beurs nadat Binance zijn FTT-tokenvoorraad verkocht op Binance zelf. Er ontstond toen commotie tussen het team van Tackett, dat de VIP-klanten bedient, en de leiding van het bedrijf, Sam Bankman-Fried in het bijzonder.

Tackett twittert donderdag dat zijn FTX Slack-account inactief is.

Tekort

FTX heeft niet gereageerd op de berichten van zijn voormalige werknemer. FTX zit momenteel in een tornado waar het niet uit raakt. De gevallen beurs zoekt naarstig naar geld om te overleven en een faillissement af te wenden. De derde crypto exchange ter wereld heeft volgens bronnen van Reuters een tekort van 9,4 miljard dollar.

Lees meer over:
FTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...