SBF: ‘Ik ben een van de meeste gehate mensen ter wereld’

De voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, heeft zich in recent gelekte geschriften uitgelaten over zijn huidige situatie. De 31-jarige, die nu onder huisarrest staat, beschrijft zichzelf als "failliet" en "gehaat". Deze onthullingen komen uit een manuscript van 250 pagina's dat is gelekt naar crypto-journalist Tiffany Fong. Delen van het materiaal zijn deze week gepubliceerd door The New York Times.

Bankman-Fried zit momenteel in hechtenis in afwachting van zijn proces volgende maand. Hij wordt beschuldigd van tal van vermeende misdaden, waaronder fraude, witwassen, misbruik van klantgelden en overtredingen van de campagnefinancieringswet. Deze beschuldigingen volgen op de grootste faillissement in de geschiedenis van de crypto-industrie, waarbij FTX en 130 gelieerde entiteiten betrokken waren.

In de gelekte documenten schrijft Bankman-Fried: “Ik ben failliet, draag een enkelband en ben een van de meest gehate mensen ter wereld. Er zal waarschijnlijk nooit iets zijn dat ik kan doen om mijn levensimpact netto positief te maken.” Hij wijst ook met de vinger naar enkele van zijn collega's, waaronder zijn ex-vriendin en voormalig CEO van Alameda Research, Caroline Ellison. Er wordt beweerd dat hij klantgelden naar Alameda Research heeft gestuurd om de balans te versterken na zware verliezen door slechte handelstransacties.

Een ander opmerkelijk detail uit de lekken is dat Bankman-Fried beweert dat hij niet wist dat Alameda klantgelden gebruikte via een account genaamd “fiat@” totdat hij een groep werknemers er in het voorjaar van 2022 over hoorde praten. Hij blijft volhouden dat hij nooit klantgeld heeft misbruikt.

Ondanks zijn huidige situatie blijft de zaak rond Bankman-Fried een van de grootste verhalen in de crypto-industrie. Rechter Lewis A. Kaplan heeft onlangs zijn verzoek om voorlopige vrijlating afgewezen, waarbij hij stelde dat de tijd die aan Bankman-Fried is gegeven voldoende is geweest.

Op woensdag keurde rechter John Dorsey het voorstel van FTX goed om voor $3,4 miljard aan cryptocurrencies te verkopen, waaronder Solana, Ethereum en Bitcoin. Galaxy Digital, onder leiding van Mike Novogratz, zal de verkoop beheren.

In aanvulling op zijn professionele problemen, onthulde een recente publicatie van Bloomberg dat de ouders van Bankman-Fried betrokken waren bij zijn opkomst, waarbij zijn vader aanwezig was bij vergaderingen waarin FTX-token marketingkwesties en belastingzaken werden besproken.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsFTX

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...