Sentiment mainstream-media shift in het voordeel van bitcoin na torenhoge inflatie

De inflatie loopt overal ter wereld kei-hard op. Ook in Nederland gaat het met de 17,1 procent, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendmaakte, niet goed. Ondanks alle malaise en de dalende aandelenkoersen, slaagt bitcoin erin om zich redelijk staande te houden rond de koers van 20.000 dollar.

The New York Times prijst bitcoin

The New York Times vond de prestaties van bitcoin zelfs reden genoeg om een compleet artikel te wijden aan de kracht van bitcoin ten opzichte van traditionele financiële assets. Ook Fortune Magazine heeft de prestaties van bitcoin een naast die van andere assets gelegd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook de redactie van Proactive heeft een artikel geschreven met de titel “tijd om alles in bitcoin te stoppen”, wat overigens met een aantal sarcastische opmerkingen werd neergehaald in hetzelfde artikel. Wel schrijft de auteur dat de meerderheid van de institutionele beleggers klaarstaat om te investeren.

Ondertussen heeft ook de Australische nieuwswebsite news.com.au een aantal experts aan het woord gelaten over bitcoin. Sommige van die experts voorspelt dat de bitcoin koers uiteindelijk een nieuwe all-time high van 100.000 dollar zal noteren.

We moeten overigens ook niet overdrijven. Het is niet zo dat iedereen nu massaal naar bitcoin vlucht. Dat is ook wel te zien aan de prijs.

Het ultieme moment voor bitcoin?

Het huidige financiële systeem staat op instorten. De Europese Unie heeft voor het eerst in zijn bestaansgeschiedenis een inflatie van meer dan 10 procent moeten opschrijven, in Nederland zitten we met een inflatie van 17,1 procent en met de rest van de wereld gaat het ook niet goed.

Op de korte termijn heeft dat een negatief effect op de bitcoin koers, omdat iedereen op dit moment alles kan gebruiken om rond te komen, maar op de lange termijn is dit het perfecte scenario voor bitcoin. Het leert ons dat een economie gebaseerd op fiatgeld op de lange termijn niet houdbaar is.

De magie van de geldprinter werkt, totdat het niet meer werkt. Het heeft er alle schijn van dat we nu op het punt zijn gekomen dat het niet meer werkt. Hoe lang kunnen centrale banken de rente wat hoger houden als we aan de andere kant moeten dealen met enorme schuldenbergen? Het ziet er allemaal even niet zo fraai uit voor de wereld.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....