Sino Global Capital breekt stilte over FTX exposure

Sino Global Capital heeft zijn stilzwijgen verbroken over de omvang van zijn blootstelling aan het failliete FTX. De exposure is een 'bedrag van zeven cijfers', waar de Chinese durfkapitalist nu niet bij kan. Een exact bedrag wilde men niet noemen. Wel zegt men te blijven in (crypto) startups. De redelijk bekend cryptotwitteraar Matthew Graham is CEO van het bedrijf.

In oktober 2021 heeft Sino een gloednieuw cryptofonds gelanceerd met daarin 200 miljoen dollar aan durfgeld. Dit fonds is met medewerking van FTX in het leven geroepen. Sinds FTX in korte tijd op het randje van faillissement bungelt, gaan er geruchten dat Sino het zwaar heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een verklaring zegt het bedrijf: 'Onze investering in het eigen vermogen van FTX is gedaan vóór de lancering van het fonds. Er zit geen kapitaal van onze klanten in FTX'. Ook wil men benadrukken zich verre te houden van leverage trading of andere hefboomconstructies.

Eind oktober dit jaar is Graham nog gefotografeerd in het gezelschap van Sam Bankman-Fried in Riyad, Saudi Arabië. Beide firma's hebben innige banden en ze deelden elkaars visie op groeimogelijkheden op de cryptomarkt.

Lees meer over:
FTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...