Startup kreeg $400 miljoen van dochterbedrijf FTX

Modulo Capital, een relatief onbekend bedrijf met connecties met de gevangen genomen FTX-baas Sam Bankman-Fried en zijn vriendin Caroline Ellison, heeft een lening van $400 miljoen ontvangen van Alameda Research, waar Ellison als CEO de scepter zwaaide. Dat meldt Coindesk, die het nieuws breekt.

Modulo Capital, niet te verwarren met een investeringsmaatschappij uit Brazilië, is opgericht door drie voormalige handelaren van Jane Street, een handelshuis uit New York, waar Bankman-Fried en Ellison eerst in dienst waren voordat de FTX-saga begon. Opmerkelijk, Modulo Capital opereert vanuit dezelfde Bahamaanse luxe resortcommunity waar het stel woonde.

Met de kennis van nu is het één van de grootste investeringen die Alameda Research. De start-up heeft eerst een roadshow gehouden bij andere institutionele financiële investeerders voordat ze bij hun vrienden van Alameda uitkwamen.

Bankman-Fried is vorige week gearresteerd op de Bahama’s gearresteerd op verdenking van onder meer samenzwering van grootschalige financiële fraude en het witwassen van geld. Hij heeft inmiddels ingestemd met uitlevering naar zijn thuisland Amerika.

Lees meer over:
financieringFTXinvestering

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...