Goedemorgen Bitcoin: Tether print weer $1 miljard bij

8763 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Anthony Scaramucci: waarom grote investeerders massaal bitcoin gaan omarmen

Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, denkt dat grote investeerders steeds meer interesse krijgen in bitcoin. Hij zei dit in een interview op CNBC, waar hij vertelde over de groeiende acceptatie van bitcoin door grote financiële instellingen en pensioenfondsen.

Scaramucci wees op een recente aankondiging van Wisconsin, dat in bitcoin heeft geïnvesteerd. Hij verwacht dat andere pensioenfondsen dit voorbeeld zullen volgen. Volgens Scaramucci zorgt de goedkeuring van bitcoin door toezichthouders ervoor dat grote investeerders nu meer vertrouwen hebben om in bitcoin te investeren.

Innovatief: Ghana en Singapore gebruiken nieuwe stablecoin voor internationale handel

De Bank of Ghana (BOG) en de Monetary Authority of Singapore (MAS) hebben een proof-of-concept voltooid voor het Digital Economy Semi-Fungible Token (DESFT) Project. Dit project is bedoeld om handel tussen kleine en middelgrote bedrijven in beide landen te stimuleren via stablecoins.

In het project zijn live transacties uitgevoerd tussen Ghana en Singapore. Hiervoor gebruikten ze het Universal Trusted Credentials semi-fungible token protocol, ontwikkeld door het United Nations Development Program. Ample FinTech uit Singapore, de ontwikkelaar van de DESFT, verklaarde dat het token geverifieerde licenties, certificaten en handelsdocumenten bevatte.

Tether mint weer $1 miljard USDT: explosie voor bitcoin koers op komst?

Tether’s USDT, de grootste stablecoin ter wereld, heeft opnieuw $1 miljard gemint. Dit brengt de totale marktwaarde van de stablecoin boven de $110 miljard. Maar waarom kan dit de volgende stap zijn om de bitcoin koers naar een nieuwe all-time high te duwen?

In de afgelopen 24 uur heeft Tether’s treasury $1 miljard aan USDT gemint. Dit brengt het totale bedrag voor dit jaar op $31 miljard. Deze nieuwe USDT is een belangrijke reden waarom de bitcoin koers is gestegen van $27,000 naar $73,000, volgens Lookonchain.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...