Thaise ondernemer heeft 100.000 bitcoin mining rigs geïmporteerd uit China

1180 totale weergaven

Uit een rapportage van Al Jazeera blijkt dat de bitcoin mininig industrie in Thailand in een goede flow zit. Op het moment dat er in China hard tegen mining farms werd opgetreden, sprong de Thaise ondernemer Pongsakorn Tongtaveenan op dit ‘probleem’.

Bitcoin in Thailand

De entrepreneur kocht heel veel overtollige computerprocessors op, zo vertelt hij: “Chinese mijnwerkers deden hun machines weg en de prijs zakte met 30 procent.” Inmiddels zijn de prijzen weer terug op het oude niveau, maar toch heeft de 30-jarige Pongsakorn veel rigs weten binnen te halen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij verkocht deze ASIC’s weer door aan kleinere spelers in zijn Zuid-Oost Aziatische land. ASIC staat voor application-specific integrated circuit, in dit geval apparatuur die speciaal is gemaakt voor het minen van bitcoin,

Er gingen al veel geluiden rond dat veel rigs werden verhuisd naar de Verenigde Staten (met name Texas) Maleisië, Rusland en Kazachstan. Maar er zijn dus ook in Thailand duizenden miners terecht gekomen, zo blijkt.

Ondernemers zoals Pongsakorn kochten met name de Bitmain Antminer SJ19 Pro op. Hij vertelt dat hij nu $30 tot $40 per dag kan verdienen met één draaiende machine. In totaal zijn er nu 100.000 Thaise mining rigs, zo stelt hij.

Een anonieme koper investeerde $30.000 in de apparatuur van Pongsakorn. Hij sloot het aan op een zonnepaneel en binnen drie maanden verdiende hij zijn gemaakte kosten weer terug.

Ook Laos ziet kansen

Buurland Laos wordt ook gezien als het Walhalla voor miners. “Meer dan 95 procent van de geproduceerde elektriciteit wordt gemaakt voor export, dus het overschot moet worden gebruikt om verspilling tegen te gaan”, zo vertelt een expert.

In november startte de communistische regering met een licentiesysteem voor cryptomining en -handel. Eén van de voorwaarden daarbij is dat ze dan wel ongeveer $1 miljoen per jaar aan electriciteit van het Laotiaanse staatsnet afnemen.

De megadammen van Laos, vaak met schulden gefinancierd, produceren elektriciteit voor buurlanden (waaronder Thailand).

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsthailand