Tophandelaar voorspelt spoedige nieuwe all-time high voor bitcoin

De pseudonieme handelaar Cantering Clark is ervan overtuigd dat de huidige marktstructuur van bitcoin lijkt op die van de tweede helft van 2020. Destijds was bitcoin op weg naar de bullrun die de koers uiteindelijk tot het voorlopige hoogtepunt van 69.000 dollar bracht in november 2021. Op dit moment is er volgens Cantering Clark sprake van een zogenaamde accumulatie-fase, waarna bitcoin vrijwel altijd overgaat in een nieuwe bullfase.

Bulls hebben de overhand

Als we de analist mogen geloven, wat in deze wereld altijd sterk de vraag is, dan hebben de bulls de overhand zolang bitcoin boven de koers van 27.000 dollar blijft. Op het moment van schrijven handelt bitcoin tegen de 28.000 dollar aan, waardoor de bulls wat dat betreft nog de baas zouden moeten zijn als de analyse van Cantering Clark klopt.

Ook op de vieruurs grafiek van bitcoin ziet de analist dat bitcoin een patroon van november 2020 probeert na te doen. Dit was het moment dat de koers even op adem kwam, voordat de psychologische grens voor het eerst sinds december 2017 weer werd doorbroken.

"Ik hou er niet van om op patronen te leunen, maar deze van 2020 lijkt bijna identiek aan wat we nu op de vieruurs grafiek van bitcoin zien. Dit gebeurde ook nadat de bitcoin koers consolideerde onder de all-time high van 2017", aldus Cantering Clark.

Wees geduldig

Hoewel Cantering Clark enorm bullish is op bitcoin voor de lange termijn, is het volgens hem wel zaak op geduldig te blijven en te wachten op meer positieve signalen. Op het moment van schrijven handelt bitcoin tussen een redelijk nauwe range tussen de 27.000 en 28.868 dollar.

Als we die range aan de onderkant of bovenkant doorbreken, dan zou dat volgens Cantering Clark de volgende grote koersbeweging van bitcoin bepalen.

"Ik denk dat het zinvol is om op dit punt geduldig te zijn, gezien de breuk op het hogere tijdsframe, maar ik zie ook het andere argument voor een meer zijwaartse periode van koersactie voor bitcoin. Dat gezegd hebbende is er op dit moment sprake van een redelijk schone breuk naar de bovenkant", aldus een cryptische Cantering Clark.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....