Goedemorgen Bitcoin: Turkije stopt grote scam, oprichter van Binance krijgt slecht nieuws

10765 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Turkse autoriteiten maken einde aan crypto-ponzi van $1 miljard

Donderdag maakte de Turkse minister van Binnenlandse Zaken bekend dat de autoriteiten een crypto-oplichtingsplatform in Ankara hebben opgedoekt. De vermeende Ponzi-scheme heeft de afgelopen jaren meer dan $1 miljard gestolen.

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken maakte op X bekend dat meer dan 100 verdachten zijn gearresteerd. Operatie “CYBERGÖZ-42” bracht de plannen van Smart Trade Coin STC in het land aan het licht. Het was al langer duidelijk dat er iets mis was. In 2021 verzamelden 50 mensen zich voor het gerechtsgebouw van Ankara om te protesteren tegen Smart Trade Coin en zijn team.

De advocaat van de slachtoffers verklaart dat meer dan 50.000 mensen in Turkije door het bedrijf waren opgelicht.

Trump memecoins schieten richting all-time high na strafvervolging

De grootste Donald Trump memecoin is hersteld na een koersdaling van 16% vlak nadat hij schuldig werd bevonden op 34 aanklachten wegens het vervalsen van bedrijfsgegevens. De zaak had onder meer te maken met het verzwijgen door Trump van een betaling voor zwijggeld aan Stormy Daniels.

Ondanks de veroordeling blijft Trump bij zijn onschuld en noemde hij de uitkomst van het proces een “schande.”

Trump claimt natuurlijk weer dat het om een vervalst proces gaat en dat de rechter corrupt is. “Dit is gedaan door de regering van Biden om zijn politieke tegenstander te verwonden of te kwetsen […] De echte rechtszaak zal plaatsvinden op 5 november door het volk.”

In de 20 minuten na het nieuws verloor de MAGA token $130 miljoen aan market cap. Daarmee viel de koerswaarde van de munt van $13,48 naar $11,27. Meteen daarna veerde MAGA weer op. Nu staat de munt zelfs hoger dan voor het moment van de rechtszaak.

Oprichter van Binance krijgt slecht nieuws: Franse tak pakt aandelen af

Binance France, de Franse tak van ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, heeft oprichter Changpeng Zhao volledig van zijn aandelen ontdaan. Volgens de Franse regelgeving mag een meerderheidsaandeelhouder geen crimineel verleden hebben. Deze stap is genomen om ervoor te zorgen dat Binance niet het recht verliest om te opereren in Frankrijk, de op een na grootste economie van de Europese Unie.

Volgens de informatie van Pappers zijn de nieuwe aandeelhouders van Binance France medeoprichters Yulong Yan en Lihua He, elk met 50% van de aandelen. Lihua He was eerder Chief Product Officer bij Binance, en Yulong Yan heeft samen met Zhao Bijie Tech opgericht, een bedrijf dat software leverde aan crypto exchanges.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...