Turkse politie neemt 500 Bitcoin mining rigs in beslag, 4 mensen gearresteerd

De Turkse politie heeft voor $600.000 aan bitcoin mining hardware in beslag genomen. Vier verdachten zijn opgepakt. Volgens de autoriteiten gaat het om een illegale bitcoin mining operatie die zo de nek om wordt gedraaid.

Tip

De Turkse autoriteiten kregen een tip over een locatie in een Turks district genaamd Karabağlar. Op deze locatie weden 501 bitcoin mining rigs gevonden en inbeslaggenomen. De hardware was nog niet in gebruik.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bitcoin netwerk zelf maakt het niet uit waar je woont. Lokale machthebbers kunnen echter nog altijd in de ‘echte’ wereld stappen zetten om miners het leven zuur te maken. Naar verluidt is de politie een soortgelijke situatie op het spoor in hoofdstad Istanbul.

Turkije en bitcoin

Het is onrustig rondom bitcoin in Turkije. Het land komt in korte tijd met tal van nieuwe maatregels om de geldstroom van en naar BTC in eigen land te controleren. Daarnaast is er ook een motivatie voor de huidige regering om geldstromen naar het buitenland te beperken.

Het gaat niet goed met de Turkse lira en dat zorgt voor onrust. Het land wordt geteisterd door hoge inflatie, vaak heeft dat als gevolg dat mensen naar uitwegen zoeken.

Een relatief makkelijke optie is dan bitcoin. Net als in bijna elk ander land ter wereld wordt ook hier steeds meer data verzameld. De overheid heeft een meldingsplicht ingesteld van bitcoin transacties met een waarde van $1.200 of meer.

Naast de nieuwe en aankomende wetten speelt er nog wat anders in het land: regelgevers hebben een excuus te pakken. Twee beurzen in het land gaven er kort na elkaar de brui aan. Het gevolg? Honderdduizenden klanten kunnen niet bij hun vermogen.

De jacht op de boosdoeners is in volle gang. Recentelijk werden familieleden van de betrokkenen gearresteerd.

Kortom: het rommelt rondom BTC en Turkije.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingturkije

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...