Vitalik Buterin valt ‘Bitcoin maximalisten’ aan voor mening over El Salvador

474 totale weergaven

Vitalik Buterin haalt op Reddit uit naar 'bitcoin maximalisten' die president Nayib Bukele steunen. Bukele is de president van El Salvador en onder zijn leiding heeft het land bitcoin helemaal omarmt. Winkeliers moeten betaalopties met bitcoin bieden en het land spaart zelf ook in bitcoin.

Volgens Buterin druist het dwingen van mensen om bitcoin (of een andere munt) te accepteren in tegen het vrije karakter van bitcoin (of zoals hij zou zeggen, crypto). Alle reacties van de bedenker van Ethereum zijn te lezen op Reddit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vitalik Buterin

"Het verplicht maken voor bedrijven om een ​​specifieke cryptocurrency te accepteren is in strijd met de idealen van vrijheid die zo belangrijk zouden zijn voor de cryptospace", zegt Buterin. Hij vindt de steun voor president Bukele vanuit verschillende bitcoiners ook niet okay.

Buterin stelt dat bitcoin maximalisten (een term die gebruikt wordt voor mensen die geen interesse hebben in andere tokens dan bitcoin) mede schuldig zijn voor zaken die mogelijk mis kunnen gaan. Mensen die voor het eerst in contact komen met BTC lopen volgens Buterin het gevaar om gehackt of opgelicht te worden.

Daarbij wijst hij specifiek naar bitcoiners die achter de plannen van Bukele staan.

In El Salvador zijn er niet alleen maar voorstanders van bitcoin als nationale munt. President Bukele heeft tegenstanders en zeker niet alles aan deze stap richting bitcoin is vlekkeloos. Tegelijkertijd is El Salvador wel het eerste land ter wereld dat bitcoin op deze manier benadert.

Dat is groot nieuws en je kunt dit met een bitcoinbril bekijken zonder de fanboy uit te hangen voor een president in Midden-Amerika waar je weinig van weet. Er spelen ongetwijfeld politieke motieven en er is een zeker risico gemoeid met de stappen die El Salvador zet.

Onder andere de staatapp Chivo kan rekenen op kritiek. Het is een wallet die vanuit de overheid wordt gebouwd waarmee je bitcoin en dollars kunt ontvangen. Je bent vrij om in El Salvador een andere wallet te gebruiken, maar de Chivo wallet wordt gepusht vanuit de overheid.

De uitkomst van het grote bitcoin experiment staat nog niet vast. Bitcoin kan vrijheid en een hoop voordelen bieden, maar het is niet zonder risico.

Bitcoin in El Salvador

Onze redacteur Arnold was de afgelopen weken in El Salvador om de introductie van bitcoin vast te leggen. Op 10 oktober is een documentaire te zien op ons YouTube-kanaal. Hieronder vind je alvast de trailer.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...