Volatiliteit van Bitcoin (BTC) op hoogste punt sinds ‘coronacrash’

De bitcoin (BTC) prijs staat bekend om zijn volatiliteit. De koers schiet op sommige dagen met tientallen procenten heen en weer. Dat wordt soms gezien als nadeel, maar de opkomst van een nieuwe munt als dit gaat niet een rechte lijn.

Dat gaat met horten en stoten, met dips en met hoge pieken. De volatiliteit van de koers staat op het hoogste punt sinds de crash op 12 maart. De koers dook toen onder de grens van $4.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onzekerheid

De heftige stijgingen en dalingen schrikken ongetwijfeld een aantal mensen af. Dat geldt niet voor grotere investeerders en bitcoin whales. In deze tumultueuze tijden groeit het aantal adressen met meer dan 1.000 BTC gestaag door. Rijkere investeerders laten zich dus niet afschrikken en vergroten zelfs hun positie.

Volgens data van Skew is de bitcoin koers momenteel het meest onrustig sinds de grote crash in maart 2020. Bijna alle markten in de wereld kregen een opdonder door het nieuws over COVID-19.

De analisten kijken naar 'gerealiseerde volatiliteit', daarvoor gebruiken ze een periode van 30 dagen met de gemiddelde fluctuatie van de prijs. In de afgelopen maand week de bitcoin koers met 103% af van de gemiddelde prijs.

Een van de momenten die je aan kunt wijzen voor dit hoge percentage is 11 januari. De bitcoin koers stond in de weken daarvoor nog op $42.000, maar dook binnen 24 uur naar prijzen rond de $30.000. Flinke dalingen zijn niet nieuw in de wereld van BTC, maar het zorgt vaak wel voor een schokgolf in de markt: sommige investeerders beginnen met twijfelen.

Tijdens bull runs is de prijsfluctuatie hoger dan in tijden van een negatief marktsentiment.

Zekerheid

Bitcoin heeft de naam van een onzeker beleggingsproduct. Maar niets is minder waard. Het is juist alles rondom bitcoin dat relatief chaotisch en onzeker is of kan zijn. Bij bitcoin weet je een aantal dingen zeker.

Zo kun je er vanuit gaan dat het geld dat jij hebt van jou is, zo lang jij er goed voor zorgt kan niemand het afpakken. Daarnaast is er een vast aantal bitcoin: 21 miljoen maximaal.. Zelfs die uitgifte is in kaart te brengen en kun je op bouwen. Er komt nooit zomaar een hele berg aan nieuwe BTC bij.

Stiekem biedt bitcoin meer zekerheid dan menig ander investering, ondanks de volatiliteit in dollars of euro's.

Lees meer over:

3 comments

  1. volgens de telegraaf hedenmorgen 25 Januari zijn er grote twijfels over een hernieuwde opmars van de bitcoin,daarbij citeren ze jp morgan. wat mij vooral opvalt aan de telegraaf is,dat negatief nieuws groot op de voorpagina staat. op moment van positief nieuws zoals een enorme stijging van de bitcoin het artikel veel onopvallender is en als premium te lezen!!!!!

  2. volgens de telegraaf hedenmorgen 25 Januari zijn er grote twijfels over een hernieuwde opmars van de bitcoin,daarbij citeren ze jp morgan. wat mij vooral opvalt aan de telegraaf is,dat negatief nieuws groot op de voorpagina staat. op moment van positief nieuws zoals een enorme stijging van de bitcoin het artikel veel onopvallender is en als premium te lezen!!!!!

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer