Volgens deze indicator is er een vlucht naar bitcoin gaande

De bitcoin prijs is door de $21.900 gebroken deze vrijdag. Een van de verklaringen is dat er relatief veel stablecoins worden ingewisseld voor btc, zo blijkt uit data van Glassnode

Stablecoin ratio

De Stablecoin Supply Ratio (SSR) meet hoeveel kapitaal er roteert tussen stablecoins zoals USDT en USDC en de bitcoinasset. Zodra deze metric groen kleurt, wordt er meer kapitaal in bitcoin ingewisseld ten opzichte van de hoeveelheid stablecoins.

De rode zones zijn tevens de historische momenten dat de markt capituleerde, wat historisch gezien gevolgd werd door accumulatiemomenten (groene zones).

Momenteel is er wederom een accumulatie gaande.

De totale marktwaarde van de asset is nu 420 miljard dollar, meldt dit Twitter-account.

Sommigen nemen 'relief rally' al in de mond.

Relativering: de prijs zit nog altijd 68,30% ónder de all-time high van $69.000.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.