Vueling accepteert vanaf 2023 bitcoin voor vluchten

Vueling gaat bitcoin accepteren voor vliegreizen. De Spaanse prijsvechter gaat een samenwerking aan met betaalverwerker Bitpay.

De vliegmaatschappij wil in 2023 starten met de optie om met bitcoin af te rekenen. Universal Air Travel Plan (UATP) zorgt dat de transacties en betalingen goed verlopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klanten moeten uit eigen beweging een transactie sturen om de betaling te voldoen. Je kunt direct vanuit je eigen wallets betalen. De prijzen zijn ‘gewoon’ in euro. Naast BTC accepteert Vueling ook een aantal andere tokens.

Het lijkt er niet op dat Vueling ineens overstap op een bitcoin strategie. Hoogstwaarschijnlijk houdt Bitpay de bitcoin en krijgt Vueling netjes euro’s op de balans bijgeschreven.

Vueling is zeker niet het eerste merk dat start met bitcoin betalingen. Het is wel, voor zover bij ons bekend, de eerste vliegmaatschappij in de categorie prijsvechter die dit doorvoert.

Poll

Wil jij een vliegticket betalen met bitcoin?



Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...