Wall Street bank komt met bitcoin wallet

JPMorgan heeft een handelsmerk gedeponeerd voor een nieuwe wallet voor digitale activa. Dat blijkt uit een recente aanvraag bij de United States Trademark and Patents Office (USTPO).

De naam is J.P. Morgan Wallet en het moet het inwisselen van diverse cryptomunten zoals bitcoin vergemakkelijken, naast het normale betalingsverkeer via dollars.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

JPMorgan cryptowallet

In de omschrijving staat onder meer het volgende:

Het is niet de eerste keer dat de bankgigant in het nieuws komt. De Wall Street bank is ook betrokken bij een blockchainpilot met de DBS Bank uit Singapore en SBI Digital Asset Holdings uit Japan. De dienst die bitcoin en aanverwante technologieën onderzoekt op bruikbaarheid, heet Onyx binnen JPMorgan.

Onlangs is een oud-directeur van het failliete Celsius aan de slag gegaan bij de bank. Analisten van de bank voorspelden in februari van dit jaar nog een koers van $150.000 voor bitcoin, iets wat in 2022 absoluut niet bewaarheid is. Sterker, de koers ligt op het laagste punt van de afgelopen twee jaar.

JPMorgan Chase was in 2021 goed voor 121 miljard dollar aan omzet en een netto winst van 48 miljard dollar. Er werken circa 255.000 mensen bij deze bank.

Lees meer over:
JPMorganwallet

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...