"Wall Street narratief voor bitcoin is dood, maar hodl-leger blijft kopen"

"Wall Street narratief voor bitcoin is dood, maar hodl-leger blijft kopen"

De bitcoin koers mag het momenteel dan lastig hebben, maar daar is bij de doorgewinterde hodlers niets van te merken. Steeds meer bitcoin blijft voor een langere periode op dezelfde plek staan en de hele supply wordt steeds 'ouder', wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Steeds meer slapende bitcoin

Steeds meer bitcoin gaan in de winterslaap-modus en komen niet meer in beweging. Dit zien we duidelijk terug aan de munten die in de laatste 3 maanden nog actief zijn geweest. Deze statistiek is namelijk bezig aan een push richting all-time lows en alle bitcoin zijn langzaam onderweg naar 'oudere' leeftijdsklassen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Wall Street narratief voor bitcoin is dood, maar hodl-leger blijft kopen"

On-chain analist Checkmate constateert dat de mensen die hun huiswerk hebben gedaan nog altijd aanwezig zijn. "Zij zien de waarde van het bewaren van bitcoin in een eigen wallet", aldus Checkmate via Twitter.

"Wall Street narratief voor bitcoin is dood, maar hodl-leger blijft kopen"

"We bevinden ons momenteel in serieuze onbekende wateren. De meeste mensen verdienen de chaos gecreëerd door tientallen jaren van slecht leiderschap niet. In een tijdperk van onzekerheid, geldontwaarding, censuur en confiscatie, geeft bitcoin hoop. Een mate van zekerheid in een onzekere wereld", zo luidt het commentaar van Checkmate bij de bovenstaande afbeelding.

Kleine wallets in de lift

Verder constateert Checkmate dat het narratief en de motivatie voor bitcoin op Wall Street het momenteel zwaar heeft, maar dat de kleine man zich daar weinig van aantrekt. "Wallets met minder dan één bitcoin blijven meer sats vergaren en steeds meer individuen kiezen voor een eigen wallet om onafhankelijk geld te bezitten", aldus Checkmate.

Ben Hunt, ook wel bekend als EpsilonTheory op Twitter, heeft het idee dat het feest voor bitcoin bijna voorbij is. "Het door Wall Street verkochte narratief dat het een hedge tegen inflatie is, dat er sprake is van corporate adoptie, het geld van de toekomst, digitaal goud en number go up, zijn stuk voor stuk dood", aldus Hunt.

Alleen de tijd zal het ons leren. Bitcoin heeft het op dit moment zwaar, maar we kunnen hetzelfde zeggen over de rest van de financiële markt. Ondertussen trekt het netwerk zich daar helemaal niets van aan en produceert het nog rustig iedere 10 minuten een blok.

Lees meer over:
Bitcoin hodl bullish bitcoin koers

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties