WC papier afrekenen met bitcoin lightning? Dat kan!

WC papier afrekenen met bitcoin lightning? Dat kan!

Een grote winkelketen in Zuid-Afrika gaat in 1.628 winkels bitcoin accepteren als betaalmiddel. Bij Pick n Pay kun je nu snel en goedkoop afrekenen met het lightningnetwerk. De eerste betalingsfilmpjes circuleren al op sociale media.

Het gaat om een testfase voor de komende drie maanden verspreid over het hele land. Het plan is al eerder aangekondigd.

Ze werken nog wel met een tussenpartij, in dit geval een bitcoin lightning wallet en CryptoQR-scanner-app van CryptoConvert. Je kunt bij een betaalterminal een QR code scannen en met lightning afrekenen. Deze gebruiker rekent zijn WC papier af via zijn Blue Wallet.

Pick n Pay gaat overigens wel een kleine transactievergoeding rekenen, dit komt neer op circa 4 dollarcent per transactie aan extra kosten.

Dat winkelketens nu gaan testen met bitcoin, is ook een gevolg van soepelere wet - en regelgeving. In Zuid-Afrika is er duidelijkheid over de juridische status van bitcoin. De financiële toezichthouder van het land, de Financial Sector Conduct Authority (FSCA), heeft per oktober 2022 bitcoin en andere munten geclassificeerd als financieel product.

Lees meer over:
Bitcoin lightning Zuid-Afrika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan