Week in Bitcoin: Drie Intrigerende Scenario’s voor de Bitcoin Koers

In dit weekoverzicht hebben we het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws voor je op een rij gezet. Er gebeurde genoeg in de wereld van bitcoin en crypto.

Voormalig Binance-topman Changpeng Zhao Moet in VS Blijven tot Strafzitting in 2024

Changpeng Zhao, de ex-topman van Binance, moet in de Verenigde Staten blijven tot zijn strafzitting in februari. Zo besliste de Amerikaanse districtsrechter Richard Jones.

Deze beslissing komt volgens Reuters na een eerdere toestemming voor Zhao om terug te keren naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij woonachtig is, voor zijn strafzitting in februari.

Vorige maand stemde Binance Holdings in met het betalen van meer dan $4,3 miljard en bekende schuldig te zijn aan het overtreden van Amerikaanse antiwitwas- en sanctiewetten. Zhao bekende ook schuld en kijkt aan tegen een maximale gevangenisstraf van 18 maanden volgens de federale richtlijnen, waarbij hij ermee instemde niet in beroep te gaan tegen een straf van die lengte.

Amerika heeft nieuwe bedreiging en dat is bitcoin, aldus Elizabeth Warren

Anti-crypto senator Elizabeth Warren heeft een volgende tirade losgelaten over bitcoin en crypto. Volgens haar vormt de crypto-industrie een nieuwe bedreiging voor Amerika. Die uitspraken komen daags na die van JPMorgan CEO Jamie Dimon, die de volledige industrie zou afsluiten als hij het voor het zeggen zou hebben.

Gigantische rally van bitcoin vernietigde $6 miljard aan shortposities

De gigantische rally van bitcoin veroorzaakte voor meer dan 6 miljard dollar aan verliezen onder shorthandelaren. Dat zijn mensen die tegen de koersen van aan bitcoin-gerelateerde aandelen wedden. Dit getal komt uit een nieuw rapport van onderzoeksfirma S3 Partners. Het gros van de verliezen vond plaats in de afgelopen drie maanden, nadat veel investeerders tegen de koersen van MicroStrategy, Marathon Digital en Coinbase gingen wedden.

CEO van JP Morgan vindt bitcoin voor criminelen: Reacties op ‘hypocriete’ bankdirecteur

De CEO van JPMorgan, Jamie Dimon, krijgt forse kritiek na zijn uitspraken over crypto en bitcoin. De bankdirecteur laat zich vaker negatief uit over deze industrie.

Tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse Senaatscommissie voor Bankwezen, Huisvesting en Stedelijke Zaken benoemt hij Bitcoin en andere cryptomunten als voornaamste middel voor criminele activiteiten. Dimon, die sinds 2005 de leiding heeft bij JPMorgan, stelde dat de enige echte toepassing van deze technologieën het faciliteren van criminaliteit, drugshandel, witwassen van geld en belastingontduiking is. Hij suggereerde zelfs dat de overheid het zou moeten afsluiten.

Vroege Bitcoin Ordinals kunst verkocht voor 450.000 dollar

Honey Badger inscriptie nummer acht, die op 15 januari 2023 het levenslicht zag, is op Magic Eden verkocht voor 10,4 bitcoin. Op het moment van de aankoop was dat goed voor ongeveer 450.000 dollar.

Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over een spot bitcoin ETF. Een Bitcoin ETF maakt het mogelijk voor beleggers om in Bitcoin te investeren via een traditioneel beursgenoteerd fonds, waarbij het fonds fysiek Bitcoin bezit namens de investeerders.

Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit een amendement (S-1) dat de vermogensbeheerder heeft ingediend bij de Amerikaans Securities and Exchange Commission (SEC). Het is alweer het vijfde amendement van VanEck, dat al jaren lang probeert om een bitcoin ETF in de markt te zetten.

Snellere Herstelperiode voor Bitcoin dan Vorige Cycli?

Volgens recente bevindingen van K33 Research zou de bitcoinmarkt zich mogelijk sneller herstellen dan in voorgaande cycli, als teken van een opkomende, langdurige bullmarkt. Deze snelle opleving onderscheidt zich van vorige periodes, stellen de anlisten.

In het verleden duurde het herstel van Bitcoin na een dal significant langer. Zo kende de berenmarkt van 2014-2016 een periode van 1178 dagen na de piek in november, en de markt van 2017 nam 1092 dagen in beslag om te herstellen van de piek in december. De huidige neergang, die nu 757 dagen duurt, wijkt hier duidelijk van af.

Bitcoin Update: Drie Intrigerende Scenario’s voor de Komende Handelsweek

De Bitcoin koers staat momenteel stevig te dringen tegen de weerstand rond $45.000. In deze update werpen we een blik op de komende week en bespreken we de drie mogelijke scenario’s: zal Bitcoin zijn huidige parabolische uptrend voortzetten richting $50.000, een adempauze nemen, of krijgen we de langverwachte correctie te zien? Laten we dieper duiken in de ontwikkelingen en de signalen die de grafieken ons geven.

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Solana koers verwachting Data en Analyse
  Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

  Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag...

  crypto kopen en bewaren Nieuws
  XRP, SOL, ADA Bullish In Supercycle: Welke Altcoin Gaat Exploderen

  De cryptomarkt beleeft een indrukwekkende comeback, aangevoerd door Bitcoin, dat de weg wijst met een...

  Lees meer