William Range Indicator voor 4e keer in de geschiedenis van bitcoin in koopzone

De William Range Indicator, een invloedrijke indicator uit de technische analyse, geeft voor de vierde maal in de geschiedenis aan dat bitcoin zwaar oversold is. In theorie betekent dit dat bitcoin momenteel op of rond een macro-bodem zit, die slechts éénmaal per cyclus voorkomt.

Driemaal eerder

Deze indicator gaf slechts driemaal eerder een bodemsignaal af en had het iedere keer bij het juiste eind. Stockmoney Lizards, degene die verantwoordelijk is voor het publiceren van deze grafiek, is dan ook optimistisch over de koersactie van bitcoin op de korte termijn en noemt het een zeldzame koopkans.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niet iedereen in de thread is overigens overtuigd van de positieve impact van deze indicator. Sommigen geven terecht aan dat ook bitcoin de afgelopen 10 jaar heeft geprofiteerd van de kunstmatig lage rentes en dat de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve betekenen dat we op dit moment in een ander klimaat zitten.

Wat dat betreft valt het nog maar te bezien of de indicator ook ditmaal een correcte voorspelling van de bodem geeft. Zekerheid bestaat niet en resultaten uit het verleden bieden, zeker in deze markt, geen garanties voor de toekomst. De omstandigheden zijn op dit moment dusdanig anders, dat voorzichtigheid geboden is.

Klassiek bodempatroon

Stockmoney Lizards is op dit moment echter enorm bullish over bitcoin en laat zich door niets en niemand van die gedachte afleiden. Ook de onderstaande grafiek wijst volgens de analist op een klassieke bodemformatie van bitcoin in vergelijking met vorige bearmarkten.

In 2015 en 2019 maakte bitcoin eerst de diepste bodem, om vervolgens een opleving mee te pakken en daarna een minder diepe bodem neer te zetten. Vanaf dat moment was de ellende in het verleden echter voorbij en kon de bullmarkt beginnen.

In de bearmarkten van 2015 en 2019 lag de bodem relatief gezien echter lager dan tijdens de huidige bearmarkt. Destijds hadden we te maken met correcties van 86 procent en 84 procent vanaf de all-time high. Ditmaal gaat het om 'slechts' 74 procent, waardoor sommigen denken dat de ellende nog niet helemaal voorbij is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....