Zal een grote afloop van $3,2 miljard aan bitcoin-opties de markt in beweging zetten?

Vandaag lopen een groot aantal bitcoinopties af. Crypto-markten beleven een zeldzame groene dag, maar zal de grote afloop invloed hebben?

Aflopen bitcoinopties

Op 29 september zullen ongeveer 118.000 bitcoin-optiecontracten aflopen met een nominale waarde van maar liefst $3,2 miljard. Het aflopen aan het einde van de maand is meestal een belangrijke gebeurtenis, en deze maand september overtreft qua volume eerdere afloopdata.

Het maximaal pijnlijke punt voor de grote reeks aflopende bitcoin-optiecontracten van vandaag is $26.500. Dit is nu lager dan de spotprijs van BTC, die de afgelopen 24 uur de $27.000 overschreed.

Het prijsniveau met de meeste openstaande contracten is het maximaal pijnlijke punt, en het is ook het niveau waar de meeste verliezen optreden wanneer de contracten aflopen.

De verhouding put/call is 0,58, wat betekent dat bijna twee derde van de aflopende contracten van vandaag calls (long-posities) zijn.

Marktanalist Greeks Live merkt op dat dit een kwartaalafloop is en dat het derde kwartaal van dit jaar net zo vlak is als voorgaande jaren. Bovendien is het derde kwartaal doorgaans de minst actieve periode, en "de positie van puts is aanzienlijk lager in vergelijking met wekelijkse afleveringen."

IV staat voor geïmpliceerde volatiliteit, wat de verwachte toekomstige volatiliteit meet die is afgeleid van aflopende derivatencontracten. De neerwaartse trend duidt erop dat de marktconsolidatie en lage volumes waarschijnlijk nog even zullen voortduren.

Grote dag voor ether contracten

Naast bitcoinopties markeert vandaag ook het aflopen van 1,1 miljoen Ethereum-contracten. Deze hebben een nominale waarde van $1,8 miljard en een maximaal pijnpunt van $1.650, precies waar ETH op het moment van schrijven wordt verhandeld. De put/call-verhouding voor de Ethereum-contracten is 0,46.

De cryptomarkten hebben het afgelopen etmaal een zeldzame groene dag beleefd, met een totale marktkapitalisatie die met 2% is gestegen tot $1,11 biljoen.

BTC bereikte laat op donderdag de $27.000, en blijft rond dit niveau schommelen op moment van schrijven.

Ook Ethereum is met ruim 2% gestegen. De stijging van ETH kan zijn veroorzaakt door de verwachting van de lancering van de eerste futures ETF's in de VS volgende week.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...