Bitcoin (BTC) Update: koers continueert zijwaartse beweging, uitbraak niet in zicht

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De bitcoin koers duikt onder $40.000 en raakte zelfs een paar geleden de $30.000 aan. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $36.000. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin (BTC) Update

Nog steeds lijkt de koers van Bitcoin zich in een zijwaartse zone te bevinden. Even leek het erop dat deze een doorbraak zou maken gezien het breken van de trendlijn op lagere tijdsframes. Echter is dit nog niet gebeurt en lijkt het erop dat de prijs zich voorlopig nog in een strakke regio blijft bevinden.

Het consolideren maakt niet allen een sterke basis maar kan er ook voor zorgen dat wanneer de koers daadwerkelijk gaat uitbreken er een flinke beweging gaat komen. Aan beide kanten blijft het oppassen geblazen, want een uitbraak laag kan net zo snel gebeuren als een uitbraak omhoog.

Bitcoin daggrafiek

Om wat meer een overview te krijgen van de huidige beweging van de koers van Bitcoin bekijken we de daggrafiek. Hierop zien we al snel dat de koers zich nog steeds in de strakke regio tussen $35.000 en $40.000 beweegt. Een zone welke steeds belangrijker blijkt te worden voor het staande blijven van de koers boven $30.000.

Dat de koers momenteel vlak ligt beginnen we niet alleen aan de 200 Moving Average te zien maar is ook duidelijk te zien aan de RSI. Beide bewegen zich net zoals de prijs zelf erg zijwaarts. Waarbij de 200 Moving Average nog steeds heel ligt naar boven afwijkt, wat in dit geval te verwaarlozen is.

Bitcoin (BTC) Update: koers continueert zijwaartse beweging, uitbraak niet in zicht

Door deze zijwaartse beweging van de koers van Bitcoin is het voorspellen van de richting welke deze uiteindelijk op gaat bewegen lastig. Zowel $35.000 als $40.000 blijven sterk en houden de koers binnen de range.

De 200 Moving Average ligt boven de koers, wat een signaal kan zijn op een bearish markt maar deze kan ook zo weer omhoog breken. En de RSI ligt rond het middelpunt, wat de kans op een daling of stijging op 50/50 schat.

Het is op de lange termijn dus wachten wanneer de koers een van deze levels gaat breken. Breken we $40.000 dan zal de 200 MA getest worden en wellicht een doorstijgen richting $45.000 en $50.000 mogelijk zijn. Maar daalt de koers door $35.000 dan zien we snel $30.000. Welke hoogstwaarschijnlijk staande weet te houden.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we naar de 4-uurgrafiek van de koers van Bitcoin kijken kunnen we al wat meer zien hoe de koers zich gaat bewegen. Momenteel zien we dat $40.000 weer getest is met als gevolg een afwijzing en nieuwe test van de onderkant van consolidatie op $35.000.

Belangrijk hier om mee te nemen is dat de koers bij het testen van $40.000 de 200 MA trendlijn heeft gebroken maar vervolgens geen volume heeft gevonden om door te stoten, geen heel goed teken om een belangrijk level te doorbreken. De $40.000 weerstand werd hierdoor ook niet gebroken.

Bitcoin (BTC) Update: koers continueert zijwaartse beweging, uitbraak niet in zicht

Met de huidige test rond $35.000 zien we dat de koers wederom de trendlijn heeft gebroken. Deze laat nog steeds een vrij vlakke maar wel lichte bearish beweging zien.

Ook ligt de trendlijn midden in de consolidatiezone wat het bewegen lastiger maakt. En tevens meer druk op de prijs uitoefent. Het falen van een test van de MA rond $37.500 kan ervoor zorgen dat de prijs snel een uitbraak naar beneden door $35.000 gaat maken.

Al met al zien we dus op de 4-uurgrafiek van Bitcoin meer bearish signalen dan voorheen. Het doorbreken van de trendlijn heeft in de opwaartse beweging niet gezorgd voor een push waar we op zaten te wachten.

De test aan de onderkant van de consolidatiezone zou wel eens kunnen zorgen voor een verdere daling door $35.000 richting $30.000. Het wordt afwachten hoe de koers zich rond $37.500 gaat gedragen.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:

1 comment

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

Nieuws
Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

Nieuws
Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

Dogecoin en meme coins Nieuws
DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

Lees meer