Bitcoin koers analyse: prijs consolideert rond $40.300

Bitcoin koers analyse: prijs consolideert rond $40.300

De bitcoin koers heeft eerder deze week een aantal keer succesvol support gevonden rond onze mid-range $39.250 gevolgd door een voorzichtige bounce. Is dit een teken van kracht? Betekent dit dat bitcoin zijn lokale bodem inmiddels gevonden heeft?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,758.35USD en consolideert vlak boven mid-range. Met het paasweekend voor de deur verwachten we de komende dagen niet al te veel prijsactie. We bespreken de grafieken en de mogelijke scenario’s en waarom het nog te vroeg is om te kunnen zeggen dat er echt iets veranderd is!

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek 

Het meest waarschijnlijke scenario die we in de vorige update besproken hebben heeft plaatsgevonden:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We nemen steeds verder afstand van de 200 MA’s en dit bevestigd het idee dat ons verblijf boven de prijsrange slechts een tijdelijke afwijking betrof. Bitcoin zet zijn pijnlijke neerwaartse trend voort tot aan mid-range $39.250 en misschien zelfs range low $34.000.”

Dankzij onze prijsrange-analyse waren we in staat om de daling (-9%) die volgde vanaf de zijlijn toe te kijken, zonder meegesleurd te worden; en dit is mentale winst! Wellicht had jij al eerder, vanaf range high, een short positie ingenomen en is het jou ook gelukt om in financiële zin winst te behalen.

De helft van onze prijsrange-analyse is nu voltooid en het is afwachten of ook het tweede deel, van mid-range $39.250 naar range low $34.000, zal gaan plaatsvinden. Maar hoe groot is de kans dat de komende periode ook de andere helft van onze range-analyse zich gaat voltooien? De afgelopen dagen hebben we in ieder geval een eerste reactie/bounce gezien vanaf mid-range, maar is het genoeg? Is er daadwerkelijk iets veranderd?

Bitcoin koers analyse: prijs consolideert rond $40.300

Als we inzoomen op de 4 uursgrafiek dan zien we dat er eigenlijk niets veranderd is, in feite ziet de situatie er zelfs nog wat zwakker uit. De 200 MA’s waren niet in staat om een echte rol van betekenis te spelen en hier handelen we inmiddels ruim onder.

Het voorzichtige bullish argument die je zou kunnen maken is het feit dat we erin geslaagd zijn een higher low neer te zetten. Wanneer er een higher high volgt (boven de $41.584), kunnen we een sterkere reactie omhoog verwachten, een voortzetting van de bounce vanaf mid-range. Maar zolang we nog geen higher high hebben gevormd is echt nog niets veranderd.

Zolang we consolideren rond of vlak boven mid-range en dit kan dagen of zelfs weken zijn, blijft er een reëel risico dat we uiteindelijk ook mid-range als support gaan verliezen en we op weg zijn ons tweede deel van de range-analyse te voltooien (range low $34.000).

Bitcoin koers analyse: prijs consolideert rond $40.300

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek 

Zoomen we verder in op de 1 uurgrafiek. Zijn we erin geslaagd de trend terug te winnen of de markstructuur bullish om te buigen?

We zijn erin in geslaagd de bearish trend bullish te doorbreken door het vormen van een higher low (in plaats van een lower low), echter hebben we net als op de 4 uurgrafiek een higher high nodig voor een bevestiging de structuurwijziging naar bullish. We handelen nog altijd onder de dynamische weerstand van de 200 MA’s. We zijn er (nog) niet in geslaagd de trend terug te winnen of de markstructuur definitief bullish om te buigen.

Er zullen mensen zijn die het feit dat we support hebben gevonden op mid-range gevolgd door een voorzichtige bounce als een teken van kracht zien. Maar is het een serieuze teken van kracht terwijl we er niet in geslaagd zijn cruciale prijsniveaus terug te winnen?

Bitcoin koers analyse: prijs consolideert rond $40.300

Support doet wat het hoort te doen en het feit dat we een bounce zien vanaf mid-range is vooral toe te kennen aan het feit dat traders die een short positie hebben ingenomen vanaf range high, mid-range als eerste prijsniveau zullen zien om (deels) winst te nemen. Daarnaast zullen er traders zijn die juist mid-range als interessant prijsniveau zien om een long positie te openen, hetgeen resulteert in de bounce die we de afgelopen dagen gezien hebben, maar dit is nog geen serieuze teken van kracht. Nogmaals support doet wat het hoort te doen en iets van een bounce was wel het minste wat we konden en mochten verwachten.

Er zijn op dit moment geen argumenten te vinden waaruit we op kunnen maken dat we op korte termijn opnieuw range high zullen gaan testen. Er is dus niet veranderd aan onze analyse vanaf het moment dat we op 6 april terugkeerden in de prijsrange en dat zal op zijn minst een geruststelling moeten zijn aangezien we in staat waren hier tijdig op te reageren.

Het heroveren van de trend op de lagere tijdsbestekken, zoals zojuist besproken, zou een eerste voorzichtige reden kunnen zijn om onze verwachtingen bij te stellen.

Het is paasweekend en dit betekent dat we weinig handelsvolume zullen zien ten opzichte van gewone weekenden, waarin het handelsvolume al laag is. Er zal de komende dagen niet heel veel te beleven zijn en dit geeft ons de mogelijkheid om de komende dagen met andere belangrijke zaken bezig te zijn dan traden. Geniet van een vrij paasweekend!

Bitcoin koers analyse: prijs consolideert rond $40.300

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin koers analyse: prijs consolideert rond $40.300
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties