Bitcoin koers klaar voor sprong richting $49.000?

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De prijs van bitcoin heeft na een lange tijd van consolidatie weer wat volatiliteit terug. De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $46.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin koers

De koers van Bitcoin lijkt nog niet helemaal van de schrik te zijn bekomen en blijft angstvallig stil hangen.

Zowel een herstel als een nieuwe dip is nog niet in de maak en met deze consolidatie kan de koers wellicht een opzet aan het maken zijn naar een nieuwe flinke beweging.

Of de koers een herstel gaat maken en daarmee de 19% dip van boven $50.000 goed maakt is nog maar lastig te zeggen.

Mede als een continuatie van de dip de afgelopen week. Een consolidatie lijkt daarmee de trend van de koers van Bitcoin voor de komende week.

Bitcoin 4-uurgrafiek

De huidige 4-uurgrafiek van Bitcoin geeft nog een goed beeld van de beweging van de afgelopen dagen van de koers.

Een behoorlijke beweging met daarbij ook nog eens een aantal belangrijke gebeurtenissen welke de trend van de koers wel eens weer gedraaid zou kunnen hebben.

Ten eerste is een interessant gegeven het breken van de 200 Moving Average trend lijn. Welke gezien wordt als lange termijn trend van de koers.

Deze is de afgelopen weken in een positieve stijgende lijn, met daarbij de ondersteuning van het doorbreken van $50.000.

Echter is de Moving Average na de flinke dip van bijna $10.000 door deze trend heen gebroken en veranderd in een nieuwe bearish trend.

Het is nog te vroeg om te zeggen of deze een continuatie gaat laten zien maar vooralsnog is een reden van de grote dip deze doorbraak.

Het vlak afbuigen van de trendlijn laat momenteel zien dat de koers nog weinig in petto heeft voor de komende uren wat betreft het kiezen van een richting.

Een teken dat de koers momenteel de consolidatie wat langer door kan zetten.

Bitcoin koers klaar voor sprong richting $49.000?

De huidige prijs van de koers rond $46.000 ligt precies op een weerstand, welke al veel tests heeft laten zien en maar weinig meegeeft.

De koers beweegt momenteel dan ook tussen deze weerstand en de sterke support eronder op $45.000. Een kleine range, met daarbij een verlenging omhoog richting $47.000.

De koers beweegt dus op het moment tussen deze belangrijke plekken tussen $45.000 en $47.000. Een relatief kleine zone.

Een doorbraak omhoog zal al heel snel tegen de 200 MA lopen, en deze zal waarschijnlijk veel weerstand geven.

Mocht de koers toch hierdoor weten te breken dan is een herstel richting $50.000 al snel gemaakt.

Al met al lijkt het op een vrij rustige dag voor de koers van Bitcoin met een zijwaartse beweging. Een doorbraak met veel volume kan zorgen voor een herstel maar voorlopig lijkt dat niet het geval.

De support rond $45.000 laat nog voldoende volume zien en zal ook niet zomaar breken. Het lijkt een rustige week te worden met kans op een gewelddadige uitbraak.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!